Kod Preševa napadnut taksista, policija slučaj predaje tužilaštvu

PREŠEVO

Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova u Preševu prijavljeno je da je taksistu (1991) iz okoline Preševa, koji je prevozio migrante u Prihvatni centar u Bujanovcu, presreo drugi automobil marke “bmv”, kao i da je suvozač napao putnike, a potom zajedno sa vozačem, i taksistu, oduzevši mu mobilni telefon sa futrolom u kojoj se nalazio i novac, navodfi se u odgovoru Policijske uprave iz Vranja na pitanje JUGpressa o ovom dogadjaju.

Navode da je policija odmah po prijavi izašla na lice mesta, i u neposrednoj blizini petlje Preševo identifikovala dvojicu muškaraca iz “bmv”.

Oni su negirali navode prijave i predali su telefon policiji, uz objašnjenje da ga je taksista ostavio u njihovom vozilu, navodi se u odgovoru.
O slučaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Vranju koje je naložilo da se o događaju prikupe sva potrebna obaveštenja i dostavi izveštaj tužilaštvu.
Policijski službenici preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti da utvrde sve činjenice ovog događaja, navodi policija.

Taksista Nikola Nedeljković iz srpskog sela Slavujevac u opštini Preševo rekao je za JUGpres da su ga napala dvojica Albanaca na putu Preševo – Bujanovac 4. marta oko 16 i 30.

“Ja sam povezao četvoricu migranata, koji su registrovani u Preševu , za Bujanovac.Dvojica Albanaca su nas stigla kod naplaten rampe Preševo.

“Crni BMV nam je presekao put. Dvojica muškaraca istrčali su iz automobila, došli do mog taksija, otvorili vrata i počeli da udaraju putnike. Ja sam reagovao a oni su onda počeli da tuku mene. Izvukli su me iz automobila i počeli da šutiraju i udaraju pesnicama. Nisam moga ni da se branim ni da im uzvratim. Telefon su mi uzeli zato što sam pokušao da slikam kako tuku migrante i , kasnije, njihov auto”, ispričao nam je Nedeljković.

Ne zna šta može biti motiv ovog napada, sumnja da su možda dvojica koji su ga napali hteli da voze migrante koje je on prevozio.

Kaže da od 2013. godine,. od kada taksira , nikada do sada nije imao probolem.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o