Koalicija Ujedinjeni – Nada za Niš: Borba protiv korupcije i kriminala jedan od ključnih prioriteta buduće lokalne vlasti 

NIŠ

Iz koalicije Ujedinjeni – Nada za Niš smatraju da je borba protiv korupcije i kriminala jedno od najvažnijih pitanja kojim se treba baviti već od 3. juna, odmah nakon završetka izbora. 

Borba za nezavisne institucije u našoj zemlji, koje funkcionišu, mora biti prioritet. Ako negde postoji osnovana sumnja da je neko počinio krivično delo, taj mora biti procesuiran, zvaničan je stav ove koalicije- rekla je Slađana Miletić narodna poslanica Novog DSS.  

Miletićka je istakla da je ovakvo stanje u državi zbog korupcije, nepotizma i pogrešnog ekonomskog razvoja neodrživo.

Koalicija Ujedinjeni – Nada za Niš ima program koji omogućava da svi oni koji vrede i koji imaju prave diplome izbiju u prvi plan, jer to je garant da se stane na put partijskoj državi- zaključila je ona..

Kandidat za gradonačelnika koalicije UJEDINJENI- NADA ZA NIŠ Miodrag Stanković rekao je da će imovinske karte funkcionera koji su vršili vlast u prethodnih 20 godina biti stavljene pod lupom javnosti. Takođe, izvršiće se provera svih tendera koji su sprovedeni. 

“Sprovođenje tendera mora biti transparentno, a sva zapošljavanja moraju ići preko konkursa. I to ćemo omogućiti nakon izbora” – istakao je Stanković.

Stanković je podsetio da je većina javnih preduzeća i ustanova u Nišu u v.d. statusu.

“Grad Niš više nikada ne sme da bude v.d. grad I da se o prioritetima odlučuje u Beogradu. Kao odgovorni nosioci javnih funkcija uvešćemo Aplikaciju za mobilne telefone, preko koje će građani moći da prate u svakom trenutku na šta se troši njihov novac.

Vlast se u ovih deset godina netransparentno ponaša i novac se troši onako kako njihova partija diktira, a na ovaj način bi građani imali uvid u to kako se troše pare, imajući u vidu da budžet pune poreski obveznici i da je to budžet Nišlija”- istakao je Stanković.

“Javnost mora biti upoznata šta se dešavalo i šta će se dešavati sa novcem građana. U uslovima sve lošijeg života, plata nedostojnih za život, rastuće inflacije, svaki dinar građana Niša je važan- zaključila je Miletićka narodna poslanica Novog DSS Ispred koalicije UJEDINJENI- NADA ZA NIŠ. (kraj) DN/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare