KOALICIJA DSS-DVERI : PREDSTAVLjENI ODBORNIČKI KANDIDATI

 

LESKOVAC

 

Na konferenciji za medije koalicija Demokratske stranke Srbije i Srpskog pokreta Dveri predstavila je neke od kandidata sa izbornih listi za poslanike i odbornike.

Milan Stojković je rekao da će se ova koalicija u skupštini Republike Srbije boriti za investicije u mlade ljude i leskovačke preduzetnike, poljoprivrednike i zanatlije. Želimo da sa našim mladim sugrađanima uđemo u napuštene fabrike i od Leskovca ponovo stvorimo mali Mančester.

Jelena Dragić, nastavnik veronauke, ističe da ova koalicija na prvo mesto stavlja i kao suštinu svog programa navodi porodicu i brigu o porodici. Moramo formirati Ministarstvo za brigu o porodici, ulagati na svim nivoima u mala i srednja porodična preduzeća, obezbediti nacionalnu penziju za majku sa troje i više dece i dati podršku rađanju u brobi protiv bele kuge.

Srebren Stojanović, diplomirani građevinski inženjer, je dodao da ne smemo dozvoliti da nam razni rijaliti i tabloidni sistemi medija ugroze osnovno tkivo porodice. Takođe, ne smemo dozvoliti da nam razni genetski modifikovani organizmi i genetski inženjering ugroze ono što nam je priroda podarila kao bogatstvo. Polako nas uvode u NATO pakt. To ćemo prihvatiti tek onda kada nam se taj agresor javno izvini pred svetom, prizna da nismo genocidna nacija, obešteti ono što je uništio i dekontaminira teritoriju koju je zarazio za vekove koji dolaze.

Ljiljana Milenković je govorila o invalidskim problemima i kritikovala vlast koja je ukinula razne beneficije invalidima kao što su grejanje, struja, itd. Samo 2% invalidnog stanovništva pohađa dnevni boravak, a Leskovac ima oko 1000 invalidne dece. Moraju se oformiti još dva dnevna boravka.

Slađan Stojković iz Vučja obećao je da će se zalagati za formiranje novih gradskih opština, kao i davanju širih nadležnosti mesnih zajednica po pitanju nadležnosti i finansija.

Prof. dr Dragomir Radovanović priznaje da je gledao sve programe i kao najbolji izdvaja program ove koalicije. Najvažnije je da imamo najbolje ljude i spremnost da se ozbiljno promeni stanje u zemlji, da se konačno oslobodimo koncepta neoliberalnog kapitalizma uz, naravno, poštovanje zakona tržišne privrede uz određenu dozu državnog intervencionizma. Ovo je koalicija koja će raditi za narod, a ne u ime naroda

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare