Ko sve u Leskovcu nije obeležio Dan pobede nad fašizmom: Spala knjiga na tri slova

LESKOVAC

Polaganjem venaca delegacija Vojske Srbije, lokalne samouprave i SUBNORA-a na spomenik u Spomen parku obeležen je Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Oliver Antanasijević, zamenik predsedika skupštine Grad a Leskovca, podseća da se 9. maja 1945. godine desila kapitulacija nacističke Nemačke i slom režima koji je pretio da uruši sve tekovine savremenog društva.

„Naš narod dao je nemali doprinos u obuzdavanju nacističke nemani i gušenju nacističkog pokreta. Zato danas mnogi, čak i oni koji su učestvovali u širenju ideje nacizma, pokušavaju kroz prekrajanje istorije da umanje tu važnost oslobodilačke borbe našeg naroda i da nametnu neke druge ideje koje njima odgovaraju.

Upravo zato, na ovaj način, polaganjem venaca, mi se sećamo herojske prošlosti i čuvamo je od zaborava, ali je i prenosimo našim potomcima da znaju da smo uvek bili na strani prava i pravde, da smo jedna demokratska nacija koja usvaja sve tekovine savremenog društva i da se sa pijetetom sećamo onih koji su dali svoje živote za našu slobodu.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare