Ko ne želi besplatan prevoz u Leskovcu?

LESKOVAC

Gradski odbor Jedinstvene Srbije Leskovac uputio je inicijativu Skupštini grada da se u dnevni red jučerašnje sednice uvrsti i organizovanje besplatnog  prevoza za najugroženije socijalne kategorija stanovništva: đake osnovnih i srednjih škola, studente, penzionera kao i lica starijih od 65 godina koju Skupština Grada nije prihvatila.

Šef odborničke grupe JS Nenad Filipović rekao je na sednici juče da više od 20 opština i gradova u Srbiji imaju primenjen model besplatnog prevoza za ove kategorije stanovništva:

„Od 20.januara ove godine grad Jagodina kreće i korak dalje. Svi stanovnici Grada Jagodine, njih 80 hiljada, ali i turisti koji je posete imaju mogućnost da besplatno koriste linijski prevoz. Ja ne trazim da Leskovac to primeni danas, ali hoću da danas udjemo u proces realizacije ostvarivanja ovog benefita za sve naše učenike osnovnih i srednjih škola, studente, penzionere i lica starijih od 65 godina. Da građanima vratimo osećaj da Grad stoji iza njih i stara se o njihovim potrebama”.

Vladajuća većina nije prihvatila ovaj predlog.

Sem Jagodine besplatan prevoz je uvelo još nekoliko gradova u Srbiji.

(Fotografija iz arhive JUGpressa)

4
Ostavite komentar

avatar
3 Tema komentara
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
4 Autor komentara
DS PropoМиланNinaDrug Crni Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Милан
Gost
Милан

Није ни чудо што оволики број људи напушта ову државу и град. Биће ово земља пензионера.

DS Propo
Gost
DS Propo

Ko će od nas da dočeka penziju? Ako ko i doživi pozne godine neće je ni imati.

Nina
Gost
Nina

Jel nesto ne odgovara moj komentar od juce uredniku, ne uklapa se u uredjivacku politiku ili ste imali tehnicke probleme pa jucerasnji komentar na ovu temu ne mozete da objavite??

Drug Crni
Gost
Drug Crni

U Leskovcu nema, al zato za vučićevi mitinzi ima.