Ko je uklonio/ukrao baner za merenje zagadjenja vazduha?

LESKOVAC

Baner koji su leskovački aktivisti Kreni-Promeni postavili u subotu na gradski trg kao jedan prigodan predpraznični poklon svim leskovčanima koji tuda prolaze, o čemu su eminentni lokalni portali već izveštavali na čemu im se od srca zahvaljujemo, je u toku izbornog dana ili noći izbora za članove saveta mesnih zajednica na teritoriji grada Leskovca nestao ili je uklonjen, saopštio je danas leskovački ogranak ovog udruženja.

” U bilo kom slučaju, uklanjanja od strane nadležnih ili kradje od strane “kompletnih idiota” moramo da izrazimo svoje nezadovoljstvo tim šokantnim činom! Odatle je i nastala potreba za ovim duplim javnim apelom u kojem prvenstveno apelujemo na počinioce ili počinioca da baner vrate sugradjanima na korišćenje. Kako smo naveli u predhodnom saopštenju “Vazduh koji delimo nije, niti može biti obojen nikakvom verskom, nacionalnom, etničkom, navijačkom ili ma kojom drugom podelom…” smatramo da je protiv pravno prisvajanje banera sebičan potez “kompletnih idiota”, a ukoliko se radi uklanjanju to bi značilo da institucije u gradu imaju dvostruke aršine jer da podsetimo do nedavno je drveće u gradskom parku bilo ukrašeno motivacionim porukama koje su postavili takodje aktivisti drugih organizacija delom finansiranih iz budžeta Republike Srbije.

Drugi deo apela upućujemo gradonačelniku dr. Goranu Cvetanovicu sa uverenjem da će javno osuditi počinioce i predlažemo mu da se kao lekar aktivnije uključi u brigu o zdravlju svojih sugradjana. U doktratu koji je odbranio nigde ne stoji da se kvalitet života dijabetičara povećava u koliko oni nemaju pravovremenu informaciju o kvalitetu vazduha. Pozdravljamo I napor gradske uprave koja na svom sajtu ima deo u kome objavljuje podatke o kvalitetu vazduha ali ne možemo da ne primetimo da ti podatci nisu redovno ažurirani I da kasne više od 24 sata. Sa svim navedenim u vezi uz ovaj apel dostavljamo pored QR koda razvijenog za potrebe naše aplikacije, jos dva QR koda koji podatke uzimaju iz više različitih izvora, čak smo jedan od kodova dizajnirali tako da umesto logoa Kreni-Promeni stoji grb grada Leskovca pa smatramo da je tako pogodniji za isticanje na objektima u vlasništvu grada kao što su na primer prostorije mesnih zajednica. Bilo bi lepo ako bi gradonačelnik dao predlog novim rukovodstvima u 138 mesnih zajednica da odštampaju ove javno dostupne kodove i zalepe ih na mesta koja su dostupna gradjanima. A što se tiče one 139. mesne zajednice “Milentije Popović” tu su neki naši drugari tako da ćemo njima sami da predložimo kad im budemo čestitali uspeh na izborima”n. Kreni-Promeni Tim Leskovac                                                                                                                    

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare