KO JE SVE I ZAŠTO DOBIO OKTOBARSKO PRIZNANJE

LESKOVAC

 

Povodom dana grada novčane nagrade od po 100.000 dinara dobili su Milica Jović, za izuzetne rezultate ostvarene tokom školovanja na osnovnim akademskim i master studijama Ekonomskog fakulteta u Nišu, sa prosekom 10 i Stefan Stojanović, učenik četvrtog razreda leskovačke Gimnazije, koji je na međunarodnoj hemijskoj olimpijadi  u Azejberdžanu  osvojio bronzanu medalju.

Oktobarsku nagradu dobio je Dragan Đokić, koji je Matematički fakultet u Beogradu završio sa prosečnom ocenom 10.

Skupštinski odbor za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja odlučio je da ove godine Oktobarske nagrade – pohvale, pripadnu Ivi Stanković, diplomiranom inženjeru logističkog inženjerstva  na Vojnoj akademiji u Beogradu, koja je akademiju završila sa prosečnom ocenom 9,65 i Milanu Kitanoviću, koji je osnovne i master studije na Ekonomskom i Mašinskom fakultetu u Nišu završio sa prosekom 10.

Na predlog gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića Oktobarske nagrade – medalje dobilo je četvoro Leskovčana, doktora nauka, koji obavljaju funkciju dekana na četiri fakulteta Niškog univerziteta, kao i jedna dramska umetnica.

Oktobarska medalja uručena je: dr Suzani Kostić, redovnom profestoru i dekanu fakulteta muzičke umetnosti Univerziteta u Nišu, za izuzetan doprinos obrazovanju mladih kadrova u oblasti muzičke umetnosti, dr Jadranki Đurović Todorović, redovnom profestoru i dekanu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, za izuzetna ostvarenja u oblasti finansija i bankarstva i afirmaciju grada Leskovca, prof. dr Stevanu Iliću, dugogodišnjem dekanu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu i načelniku Kardiološke klinike Instituta za lečenje i rehabilitaciju iz Niške Banje, kao i prof. dr Petru B. Mitkoviću, dekanu Građevinskog arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Među ovogodišnjim dobitnicma oktobarske nagrade je i glumica Sloboda Mićalović, za ostvarene brojne uloge, kao i za, kako se kaže u obrazloženju, širenju pozitivne slike o svom rodnom Leskovcu.

Svečanu sednicu, koja je ove godine održana u renoviranoj sali Narodnog pozorišta, svojim nastupom uveličalo je dečji hor „Zvezdice“, kao i ženski vokalni sastav „Neven“ koji radi pri Udruženju penzionera Leskovac.

 

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
tomi
tomi
7 godine pre

e zabole me

tomi
tomi
7 godine pre

zar ima neko ko zivi i radi u leskovac,a da nije dobio oktobarsku nagradu.znam da vecina dobitnika ne zivi u leskovac,al mu je tata otud.