CVETANOVIĆ : MLADI SU POTENCIJAL NAŠEG GRADA

 

LESKOVAC

 

Ono na šta sam najviše ponosan, to su naši mladi. Oni su pravi potencijal našeg grada. Činjenica da je iz godine u godinu broj onih koji zaslužuju nagrade za postignute uspehe u radu sve veći i veći, znači da smo, ma koliko sirmašan grad, zapravo jedan izuzetno bogat grad. Mladim ljudima dodeljujemo novčane nagrade, priznanja, i to je najfukcionalnije utrošen novac iz gradskog budžeta. Mladim ljudima poručujemo da ćemo se truditi da nagradimo sve njihove uspehe. Onoga trenutka kada većina mladih koji završe fakultet želi da se vrati u svoj rodni grad i u njemu formira porodicu, znači da smo u tome uspeli, rekao je na svečanoj sednici Skupštine grada gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Krajem 2012. godine broj nezaposlenih lica bio je 23.000, dok ih je sada 19.800. To je jedan od najvećih uspeha lokalne samouprave, rekao je Goran Cvetanović. Ovakvi rezultati postignuti su merama aktivne politike zapošljavanja, za koje je u pretnodne tri godine izdvojeno blizu 100 miliona dinara.

U prethodne tri godine, od preuzimanja odgovornosti, uradili smo dosta na uređenju grada, rekao je Cvetanović. Tokom prošlog meseca grad je postao vlasnik dva velika privredna subjekta, društvenih preduzeća „Sintetika“ i „Jugekspres“. Izvojeno je 80 miliona dinara kako bi bili obezbeđeni svi preduslovi za proširenje postojenjih kapaciteta kompanija „Jura“ i „Džinsi“ koje u Leskovcu žele da otvaraju nova radna mesta. Uradili smo sve što jedana lokalna vlast može da uradi kako bi privukli strane investitore, rekao je Cvetanović i dodao da je u tome grad imao nesebičnu podršku i pomoć republičke Vlade i premijera Aleksandra Vučića.

On je govorio o infrastrukturnim radovima koji su u Leskovcu urađeni u poslednjih godinu dana. Od 144 naseljena mesta, gotovo da nema sela i naselja gde nešto nije urađeno. Pre nekoliko dana u Oruglici, na samoj granici sa KiM, otvorena je zdravstvena ambulanta. Adaptirano je i renovirano desetak gradskih ulica. Za koji dan biće otvorena nova kotlarnica na gas sa 35 podstanica kojima će daljinski da se upravlja, čime će se građanima u centralnom gradskom jezgru omogućiti jeftinije i kvalitetnije grejanje, kao i nova priključenja i širenje kapaciteta JKP „Toplana“.

Zatim, tu je novi trg pored Narodnog muzeja, trotoari, dvroredi, kanalizacione i vodovodne mreže, dečja igrališta, toplije škole, redovne zarade za zaposlene, briga o socijalno ugroženim i starim, briga o porodiljama, porodicama sa školskom decom, to je lokalna samouprava danas. Jednom rečju, sevris koji pokušava da osluškuje potrebe građana i brzo reaguje na sve zahteve, ali samo onda kada su zakonski uslovi za to ispunjeni. Nema povlašćenih i privilegovanih, nema nezamenjivih. Menjamo sebe, ali želimo da menjamo i sve naše sugrađane.Trudimo se da grad bude čist, uređen, da se stvari menjaju ka tome, rekao je na svečanoj sednici Goran Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
"Mlada" mama
"Mlada" mama
8 godine pre

Ne znam da li se jos mogu svrstati u kategoriju mladih, ali sam bila vrlo mlada kada sam zavrsila fakultet i dosla u Leskovac,osnovala porodicu. Od tada je proslo 6 godina i jos uvek nemam posao u struci, ne mogu doci na red od kadrova SNS-ovaca punih 6 godina! Dogodine moje dete polazi u skolu, mama ne moze da mu kupi ni olovku, a za ostalo ce tata podici kredit. E tako zive Vasi mladi u Leskovcu, Vase porodice, gosn. Cvetanovic.