Ko je odgovoran za katastrofalno stanje autobusa u niškom javnom prevozu?

NIŠ

Snimak autobusa “Nišekspresa” koji gori na okretnici u Niškoj Banji, uznemirio je nišku javnost. Ovo nije prvi put da zapale ili pokvare autobusi koji prevoze Nišlije i samo pukom srećom niko nije stradao, za sada. Autobusi su u katastrofalnom stanju, dok javni prevoz nikad nije bio skuplji, a gori.

Podsetiću da je 2020. godine potpisan sedmogodišnji  ugovor o javnom prevozu između Grada Niša i “Nišekspresa” i drugih prevoznika, a koji je upamćen kao najveća javna nabavka u istoriji Niša. Vrednost ugovora bila je preko 11 milijardi dinara, a i pre toga se svake godine kroz rebalans budžeta dodaje još po milijarda za prevoz. Nišlije plaćaju godišnje preko 2.5 milijardi dinara za autobuse koji se kvare i pale!

Zahtevam od nadležnih:

– Vanredni tehnički pregled za sve autobuse koji vrše prevoz Nišlija u javnom gradskom prevozu

– Reviziju ugovora koji je štetan po Grad Niš i koji je svake godine sve skuplji, jer odgovornost za broj prodatih komercijalnih karata je na Gradu a ne na prevoznicima, dok broj prodatih karata niko ne kontroliše

– Odgovornost svih koji su učestvovali u potpisivanju ovako štetnog ugovora i onih koji neispravne autobuse puštaju u saobraćaj

Bezbednost građana mora da bude na prvom mestu. Javni gradski prevoz koriste deca kako bi došla do škole. Ne mogu se igrati životima ljudi, kako bi pojedinci zadovoljili svoje interese! navodi se u saopštenju koje potpisuje Jelena Milošević, narodna poslanica i predsednica GrO SSP Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare