Ko je dobio novac za medijske projekte, a ko nije, i gradonačelnik koji”ne zna” da je Televizija Leskovac “promenila vlasničku transformaciju”

LESKOVAC

Sem zvanično saopštenih rezultata izbora projekata u oblasti sufinansiranja javnog interesa u medijskim projektima, koje je podržao grad Leskovac, današnje Gradsko veće je svakako obeležilo saznanje da gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, bar tako vrdi, ne zna da je Televizija Leskovac prodata baš Radoici Milosavljeviću onog dana kada je komisija po treći put zasedala i donela odluku o ovome.

Ili, kako bi on sam to rekao ” Pošto nemam zvanično obaveštenje oko Televizije Leskovac, a iz sredstava informisanja saznajem da je promenjena vlasnička transformacija, molim da dobijemo zvaničnu informaciju kako bi znali kad i kako da se uplate sredstva.“

Među 16 tačaka koje su imali na dbnevnom redu članovi Gradskog veća Grada Leskovca bila je i davanje saglasnosti na Rešenje o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja. Na raspisani konkurs prijavilo se 39 projekta, a ukupna potraživana suma je bila nepunih 52,8 miliona dinara. Ukupan broj projekata koji će biti finansiran je 18 i za tu svrhu je namenjeno 20 miliona dinara.

Sredstva za sufinansiranje projekta iz oblasti javnog informisanja su dobili:

Helo animatio, Niš 300.000
Dinkom k-1 doo, Leskovac 2.000.000
Televizija K-1, Leskovac 3.000.000
TV Leskovac 4.970.000
TV Studio Leskovac doo 1.200.000
Jugmedia, Leskovac 1.200.000
Rosa, Leskovac 200.000
Radio 016, Leskovac 700.000
Kopernikus, Niš 500.000
Info pres DBS Bratislav Ilić, Leskovac 200.000
RTV Bel ami portal doo, Niš 500.000
Klisura Marketing, Grdelica 130.000
Radio televizija 4S, Bojnik 2.000.000
Zona plus doo, Niš 500.000
Lestig doo Dnevnik juga, Leskovac 1.200.000
Nova Naša reč, Leskovac 800.000
Agencija SDS-Sportska strana juga, Srđan Stamenković, Leskovac 400.000
Ivana Đorđević Metodijev Pr Agencija za kinematografsku i tv produkciju Niboi, Vranje 200.000
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je da će čitav iznos biti isplaćen odjednom, za razliku od prethodnih godina kada je isplaćivan u više segmenata.

„Zato molim da svi koji to treba da urade usklade svoje zahteve sa dobijenim sredstvima, kako bi postupak što pre realizovali. Pošto nemam zvanično obaveštenje oko Televizije Leskovac, a iz sredstava informisanja saznajem da je promenjena vlasnička transformacija, molim da dobijemo zvaničnu informaciju kako bi znali kad i kako da se uplate sredstva.“

Projekte će, sem leskovačkih medija , realizovati i dve agencije, produkcija i PR , iz Niša i Vranja.

Projekat Regionalne informativne agencije JUGpress nije podržan a zvanično objašnjenje je da je “komisija odbacila projekat zbog tehnički nesipravnog budžeta”, bez daljih objašnjenja.

Realno, mi u redakciji JUGpressa nismo ni očekivali da će projekat biti podržan čak i da nije ta falinka sa “tehnički neispravnim budžetom”  kako je navedeno u materijalu za Gradsko veće.

Zapravo, sve one poruke koje su nam slate na ovaj ili onaj način su jasno pokazivale da se gradonačelniku Leskovca “uopšte ne dopada” naša uredjivačka politika, ponajmanje tekstovi sa protesta ili oni u  kojim je i on “glavna zvezda” u u kojima se, zapravo, prenosi samo  ono što se dogadja , napiše i izjavi, bez spinovanja, izmišljanja i “kabinetskih” uticaja, uz poštovanje profesionalnih i etičkih standarda profesije. . 
Da ne pominjemo fotografije glavne i odgovorne urednice JUGpressa Ljiljane Stojanović koje su napravljene dok je pratila i izveštavala sa protesta opozicije u Leskovcu (što bi se reklo, radila svoj posao) a Cvetanović ih pokazivao okolo kao dokaz da “ona radi za njih”.

I , pošto je “urbana legenda” da su Regionalna informativna agencija JUGpress i jedini štampani nedeljnik južno od Niša Nova Naša reč “isto” , što se koristi da bi se relativizovao njihov značaj, uticaj, kapaciteti  i razni pritisci kao i ljudi koji rade za njih , evo, i ovom prilikom obaveštavamo zainteresovane da se. zapravo, radi o dva samostalna medija koji imaju i različite osnivače (Udruženja gradjana) i različite urednike .

Po prvi put današnjoj sednici Gradskog veća su prisustvovali i članovi komisije, koji su odlučivali o projektima,   ali nije objašnjen razlog njihovog prisustva.

Lj.Stojanović

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Stevica
Stevica
4 godine pre

Zato su podržana dva projekta, onog čike, što se zahvalio za dobijanje našeg novca da nas ubeđuje (laže) da nam je dobro i da nam je mnogo bolje. Ta dva projetka vrede cca 1.6 milion a dinara. Lepa je bila beseda. Taman ko 1,6 miliona.

Ponosni građanin
Ponosni građanin
4 godine pre

Transformacija na srpskom znači pretvaranje. Ako sada prevedem na srpski šta je doktor nauka Cvetanović rekao to bi izgledalo ovako. “Promenjena je vlasnička pretvaranje”. Valjda se kaže da je “promenjena vlasnička struktura”. 😉

Deki
Deki
4 godine pre

Primećujem da redovno doija pare ona redakcija što prati sve meskove “aktivnosti” i što sami komentarišu na portalu. Bljak…

Avanti popolo
Avanti popolo
4 godine pre

Ćemu služi 4 s Bojnik ?