Apelacioni sud potvrdio: Tojaga mobingovao Ivanu Trajković

LESKOVAC

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg sud u Leskovcu da je Ivana Trajković  trpela zlostavljane na radu u periodu od maja meseca 2013. do novembra 2016. godine u od Bojana Tojage, direktora Agencije za lokalni ekonomski razvoj (ALER) u kojoj je I sama radila sve dok nije dobila otkaz.

Apelacioni sud je odbio kao neosnovanu žalbu tuženog grada Leskovca, koji je bio osnivač ALER-a I potvrdjuje presudu Višeg suda, navodi se u presudi u koju smo imali uvid.

Ivana Trajković je  tužila Tojagu za mobing u septembru 2016. godine a ubrzo zatim, u novembru, dobila otkaz sa obrazloženjem da je “tehnološki višak” a čitav ovaj slučaj od početka prati Nova Naša reč.

Apelacioni sud obavezuje grad Leskovac da Ivani Trajković isplati iznos od 60.000,00 dinara na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti, ugleda i dostojanstva a na ime troškova parničnog postupka iznos od

207.750,00 dinara, u roku od 15 dana po prijemu presude

U presudi Apelacioni sud precizira da je Ivana Trajković  “trpela zlostavljane na radu u periodu od maja meseca 2013. godine do novembra 2016. godine, kada joj je otkazan ugovor o radu, tako što joj je u navedenom periodu onemogućavan rad jer nije imala

radna zaduženja, niti adekvatna sredstva za rad”.

Presudjeni iznos će, naravno, biti naplaćen iz budžeta grada što znači da će gradjani Leskovca plaćati I ovo zlostavljanje na radu u javnoj upravi a prema nečijem hiru.

14
Ostavite komentar

avatar
7 Tema komentara
7 Odgovori na temu
1 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
13 Autor komentara
MurabayashiZvezdašSaskaNebojšaAntiBOT Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Nebojša
Gost
Nebojša

Kam gi botovi ovde? Obično uvek imaju uvek nešto da se ..oseru nekom frazom, a sad ni mukajet.

AntiBOT
Gost
AntiBOT

I šta sad? Ko će da plati još jednu Tojaginu brljotinu? Naravno grad Leskovac i građani Leskovca? A Tojaga ide sa funkcije na funkciju. I ako se sad dosete da tuže i ostali njegovi podčinjeni, a neki verovatno i hoće da tuže za to što ih je maltretirao na radnom mestu, šta ako tuže roditelji ili zaposleni u OŠ Josif Kostić ili direktor škole i članovi saveta roditelja jer je preko dve hiljade ljudi bezočno lagao da će škola da bude u septembru prošle godine, u novembru prošle godine, u januaru, pa u aprilu ove, čak i gledajući ih u oči na sastanku pre nepunih mesec dana. Šta sa svim tim tužbama? Naravno platiće grad, a Tojaga, da nije onako krupan mogao bi da se zove Pospanko kao patuljak iz Snežane i 7 patuljaka. Samo što su patuljci spavači dobri i ne lažu, a ovaj osim što spava (mada je možda i bolje da se ne budi) puni džepove, laže i vređa, a građani plaćaju li plaćaju bahtaost i samovolju. Pa dokle bre više???

peci
Gost
peci

Koliko čujem, i većina ostalih upošljenika tadašnjeg Alera je ostalo bez prava na jubilarnu nagradu jer je Tojaga nešto muljao kako bi i on dobio, pa mu nije prošlo, ali su sa njim oštećeni i upošljenici. Sada najavljuju tužbe. I od koga će da naplate oni, advokati, sud,…
Verovatno od Nas, poreskih obveznika, jer niko u ovom gradu nije lično odgovoran, a Nama rukovode nesposobni i pokvareni kadrovi. Tojaga je bajagi smenjen, ali ga viđam da ide na posao u osmospratnicu.

Miša
Gost
Miša

Ako ćemo iskreno u tom Aleru se ništa nikada nije radilo. Formiran je kao utočište za uhlebljenje partijskih kadrova- DS, G17, SNS…
Tako da svi ti neradnici sada mogu da tuže “jer im nije omogučeno da rade”.
Pri tom, podržavam presudu, a Tojaga i drugi moberi kojih je opština puna treba da idu u zatvor i plus da plate kazne.

ivan
Gost
ivan

tako je to u srbiji nije vazno znanje nego poznavanje u te drzavne ustanove sve neki klanovi jedni su miljenici drugi su partiski neprijatelji i tako sve u krug

Noce
Gost
Noce

Krivac da plati iz svog džepa a ne od narodnih para.

Deki
Gost
Deki

Odakle njemu svoj džep? Svi njegovi džepovi su naši džepovi.

AntiBOT
Gost
AntiBOT

Ima taj u svojim džepovima podosta. Mada je možda i potrošio na stan u Beogradu na vodi koji je kako čujem kupio pre par meseci.

Uhapsite bre ludaka
Gost
Uhapsite bre ludaka

U 21 veku neko zlostavlja koolegu. Koliki bolid treba da si i nevaspitan da se baviš mobingovanjem državnih službenika. Užas u Srbiji !

Gradjanin Leskovca
Gost
Gradjanin Leskovca

Ne razumem, ako je on lično zlostavljao, zašto se plaća iz budžeta grada?!

Zax
Gost
Zax

Pa nije se samopostavio, nego ga je postavio gradonacelnik. Tako ce prodju i ovi sto pisu izvestaje na sat vremena.

Saska
Gost
Saska

Mislis na direktorku muzeja.

Zvezdaš
Gost
Zvezdaš

Pa na koga drugog!?
Žena je luda ko struja. Po nalogu iz kabineta, izveštaji treba da budu dnevni, ali ona, samovolno, traži da se pišu na svaki sat, što znači da ne poštuje odluku kabineta i gradonačelnika. Muzejski radnici se više bave tim izveštajima u koje upisuju jedno te isto iz sata u sat, a zanemaruju osnovni muzejski posao. Ona je toliko ogrezla u mobing da počinje samu sebe da mobinguje, što se već zove perverzija. A kada budu završeni sudski procesi koje su neki radnici pokrenuli, opet ćemo sve to mi da platimo. Aferim, gradonačelniče! Spašavajte!!!

Murabayashi
Gost
Murabayashi

U pravu ste, Leskovački muzej je institucija gde su bolesni međuljudski odnosi dostigli svoj vrhunac, svako svakom džigericu jede, mobinguje a i za direktorsku ste u pravu.

Проститутки Бишкека