Ko će uklanjati opasan otpad iz Brodogradilišta Bijela i odakle Leskovac u priči?

PODGORICA

Uklanjanje grita iz Brodogradilišta Bijela kod Herceg Novog trebalo bi da počne najkasnije za mesec dana a generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Ivana Vojinović rekla je  crnogorskim medijima da još uvek ne može da kaže ko je pobedio na tenderu za ulanjanje ovog opasnog otpada.

 

“Na tender za taj posao pristiglo je sedam ponuda, koje su se razlikovale u nekim slučajevima i do deset miliona eura. Izabran je najpovoljniji ponuđač i čeka se da dostavi garanciju za izvršenje posla kako bi ugovor bio potpisan. On ima 28 dana od dana kada je informisan o izboru, što znači da mu je rok istikao  1. maja. Njegovo ime ne možemo da objavimo, dok ugovor ne bude potpisan”, rekla je generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Ivana Vojinović.

Direktor leskovačkog Por Verner Vebera Srdjan Nisić  za JUGpress medjutim kaže da je izabrana kompanija iz Francuske.

Na pitanje kako to da tu informaciju nemaju crnogosrki mediji a ima on u leskovcu , odgovara “sigurno je da Por Verner Veber” nije učestvovao na tom tenderu za uklanjanje opasnog otpada iz Bijele”.

Što se Francuza tiče, kaže da “ima informacije iz nekih izvora”.

“Kada se zvanično objavi videćemo da li su moje informacije bile tačne”. kaže Nisić.

A čitava ova priča se, zapravo, u Leskovcu zavrtela zbog pominjanja našeg grada u crnogorskim medijima kao mogućeg mesta za odlaganje grita i kontaminiranog zemljišta iz Brodogradilišta Bijela.

Crnogorski mediji su objavili da je jedna od kompanija koje su učestvovale na tenderu iz Austrije i da ta kompanija već godinama radi u Srbiji.

Ostaje misterija kako to da su baš Leskovac u tamošnjim medijima pominje kao lokacija za odlaganje ovog oapsnog otpada od toliko gradova u Srbiji.

 

Uklanjanje ovog otpada iz Bijele rdaiće se u sklopu projekta uklanjanja ekoloških crnih tačaka, za koji je Crna Gora dobila kredit od Svetske banke u iznosu od 50 miliona evra.

Crnogorski mediji pišu i da na što bržem završetku ovog posla insistira novi vlasnik Brodogradilišta Bijela kod Herceg Novog.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare