U Leskovcu 23 javne česme

LESKOVAC
Na građevinskom zemljištu javne namene u Leskovcu predviđene su ukupno 23 javne česme, utrvđeno je odlukom o donošenju plana  postavljanja javnih česmi na građevinskom zemljištu javne namene u Leskovcu, koja je usvojena na ovoj sednici.

Kako je rekla Ivana Momoć iz Direkcije za urbanizam i izgradnju, Odlukom o komunalnom redu utvrđeno je da česme i javne fontane ne mogu da se postavljaju bez usvojenog plana postavljanja. Planom su dati opšti uslovi za postavljanje česmi, izbor lokacija, gabarit, položaj, izgled, uslovi priključenja na infrastrukturu i posebni uslovi.

Postojaće javne česme će biti zadržane, sa neohodnim održavanjem, one mogu da se menjaju tipski i pojedinačno, a za sve planirane česme su predviđeni određeni uslovi. U Leskovcu su planirane 23 česme, od toga 14 već postoji, a devet je novih i to na sledećim lokacijama: platou ispred autobuske stanice, dečjem igralištu kod Garetove palate, južnom trotoaru na bulevaru Oslobođenja kod broja 176, južnom trotoaru na bulevaru kod radnje „Đak“, južnom trotoaru u ulici Stojana Ljubića, platou ispred Doma zdravlja, blokovskom parku u naselju Dubočica kod skejt parka, blokovskom parku u naselju Solidarnost i u parku u Radničkom naselju.

Nakon usvajanja ovog plana konačno rešenje o postavljanju česmi doneće nadležna gradska uprava, prema pojedinačnoj inicijativi i na zahtev investitora, javnog preduzeća, privrednog društva ili drugog pravnog subjekta, koji je dobio saglasnost Direkcije za urbanizam, rečeno je u obrazloženju.

Gradsko veće je dalo saglasnost mesnoj zajednici Moša Pijade za davanje u zakup nepokretnosti u javnoj svojini, reč je o teniskim terenima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare