KO BIRA BOJE NA FASADAMA?

LESKOVAC

 

U okviru petogodišnjeg projekta revitalizacije fasada reprezentativnih i zaštićenih objekata u centru grada, završeno je obnavljanje fasade zgrade nekadašnje uprave leskovačkog sajma, u šta je grad uložio 800.000 dinara. Ko odlučuje u kakvim će bojama biti okrečene leskovačke zgrade i kada će biti revitalizovana zgrada opštine, pitanja su na koja je odgovore potražila Nova Naša reč.

I dok zgrada na lokaciji „Bagat“ sve više raste, Nova Naša reč prenosi šta je rekao Zaštitnik građana u slučaju preporuke upućene gradskoj upravi Leskovca, po pritužbi Marije Pejatović.

U toku je anketa koju Nacionalna služba za zapošljavanje sprovodi među poslodavcima, kako bi se identifikovala deficitarna zanimanja i kako bi, eventualno, došlo do njihovog uvođenja u obrazovni sistem na lokalu. Prošlogodišnja anketa je pokazala da su na području našeg okruga deficitarna zanatska zanimanja, pre svega građevinske struke, rekli su za Novu Našu reč u Nacionalnoj službi.

Najnoviji broj Nove Naše reči piše o dešavanjima koja su obeležila proteklu nedelju: o seminaru za gradonačelnika i predsednike opština posvećenom jačanju bezbednosti u saobraćaju na lokalu i, u vezi sa tim, saobraćajno-obrazovnom času „Pažljivko“ za učenike prvog razreda, o početku rada novog kotla ja gas u kotlarnici „Crvena zvezda“ i o tome šta će to značiti za građane koji žive u centru grada, o tome šta je rečeno na obeležavanju Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, kao i o tome kako je u Leskovcu obeležen Svetski dan hrane.

U „Vlasotinačkoj razglednici“ Nova Naša reč piše o rebalansu budžeta koji je usvojila Skupština ove opštine, o još jednoj nagradi koju je dobio poznati Vlasotinčanin Nebojša Ilić Ilke u Sremskim Karlovcima kao i sportskim dešavanjima u ovoj opštini.

Stranačke aktivnosti su protekle nedelje bile brojne – SNS je obeležila godišnjicu postojanja, o čemu Nova Naša reč prenosi opširniji izveštaj, a javnosti su se obratile i opozicione SDS i DS.

Oblasti kulture ovaj broj leskovačkog nedeljnika posvećuje veću pažnju. Nova Naša reč piše o tome šta donosi nova knjiga dr Vlastimira Stamenkovića o neškodljivim lepovitim biljkama, o romanu Danila Kocića „Izabrani dani“, kao i o knjizi Hranislava Rakića „Naličje Zlatnog doba Leskovca 1918 – 1941“.

Iz oblasti sporta, između ostalog, Nova Naša reč piše o izvložbi Ragbi kluba „Morava Gepard“ u LKC-u povodom desetogodišnjice njegovog postojanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare