Klub borilačkih veština osvojio 82 medalje

NIŠ

Klub borilačkih sportova „Naisus“ veoma uspešno privršava drugu polusezonu. Na Tehničkoj ligi Grada Niša učešće je uzela 28-očlana ekipa. Na pomenutom takmičenju osvojeno je čak 82 medalje,  39 zlatnih, 19 srebrnih i 24 bronzane. Time je Klub zauzeo 1.mesto u ekipnom plasmanu. Iako je bilo i iskusnih takmičara i reprezentativaca, akcenat je stavljen na manje iskusne.

                           „KBS Naisus nastavlja da postiže uspeh, ali i da afirmiše sport na lokalnom nivou. Bilans odličja ovog puta bio je 39 zlatnih, 19 srebrnih i 24 bronzana. Bilo je u planu da još nekolicina takmičara nastupi. Međutim zdravstveni bilans je imao veliki uticaj na kvantitet tima. U ekipnom plasmanu Klub je zauzeo prvo mesto u sveukupnom poretku. Imajući u vidu prethodne uspehe za dalje planove nadamo se da će čelnici pomoći u finansijskom smislu. Ovi rezultati su dokaz našeg uspešnog rada, koji direktno zavise od pomoći Grada i  Opštine“, rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

                        Da godine ne utiču na osvajanje medalja, pokazali su najmlađi. Tehničke discipline – poligon spretnosti, brzina izvođenja odnosno kombinacija tehnika, deo su tekvondoa. Takođe predstavljaju preduslov za izvođenje formi, kao zvaničnu disciplinu. Pored pomenutih, tu je i razbijanje gde su drugari iz TK Dae Han-a bili najbolji.

                       „Najmlađi su ozbiljno shvatili svoje uloge, što je urodilo plodom. Ali takođe i zabava nije nedostajala. Iako jeste rezultat u drugom planu, isti je postignut. Nedostajala je nekolicina takmičara ali se nadamo da će sledeći put uzeti učešće. Jedina mana bila je temperatura u sali, ali mali šampioni se nisu predavali. Nadamo se da će u narednom periodu i Grad Niš podržati naše planove, kako bi mogli da postižemo još i veće rezultate. Nažalost nismo bili u mogućnosti da učestvujemo na Balkanskom šampionatu  u Tirani, Albanija, od 3. do 5.decembar. Niti su finansije to dozvolile ali ni zdravstveni bilten takmičara, rekao je glavni trener KBS Naisus-a Nebojša Anđelković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare