Kliniku za kardiohirurgiju UKC Niš posetio američki kardiotorakalni hirurg

NIŠ

      

Kliniku za kardiohirurgiju UKC Niš posetio je predsednik Udruženja kardiotorakalnih hirurga u Americi, profesor dr Džefri Rič. Inače profesor Rič bio je i predsednik zdravstvenog saveta u administraciji predsednika Amerike Džordža Buša. U razgovoru koji je imao sa mladim grudnim i kardiovaskularnim hirurzima dogovorena je mogućnost saradnje niške klinike sa institucijama u Americi oko sprovodjenja programa transplantacije srca i pluća što se u ovom trenutku nigde u Srbiji ne radi, kaže profesor dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš.

     “U poseti načem Medicinskom fakultetu profesor Rich je kod dekanice profesorke dr Dobrile Stanković Djordjević i šefice laboratorije za genetska istrazivanja Jon Frotingem profesorke dr Tatjane Jevtović Stoimenov, ukazao na mogućnost uključivanja naše laboratorije u najsavremeniji program istraživanja dijagnostikovanja karcinoma pluća samo na osnovu izdaha pacijenta. Ponosan sam na činjenicu što će naš fakultet dobiti priliku da učestvuje u ovako važnom svetskom projektu”, naglasio je dr Dragan Milić i dodao da je ovo još jedan ogroman iskorak za nase ustanove, nas grad ali i za celu Srbiju.

   Profesor Milić se ovom prilikom zahvalio i princezi Katarini Karadjordjević i njenoj Fondaciji koja je organizovala dolazak ovako uvaženog gosta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare