Klinike za kardiovaskularne bolesti i kardiohirurgiju dobile dva najsavremenija ultrazvučna aparata

NIŠ

Zahvaljujući angažmanu direktora UKC Niš, profesora dr Zorana Perišića i pomoćnika generalnog direktora za transfuzijsku medicinu  dr Milana Lazarevića, Klinike za kardiovaskularne bolesti i kardiohirurgiju dobile su dva najsavremenija ultrazvučna aparata renomirane kompanije General Electric.                        

“Ovo su prvi aparati premium klase koji dolaze u UKC Niš. Na hiljade naših bolesnika dobiće mogućnost najsavremenije dijagnostike sa primenom 4D transezofagealne sonde što je posebno važno za ispitivanje bolesnika sa oboljenjem valvula. Aparat koji dolazi na našu kliniku primenjivaće se pre svega kod transplantacije bubrega za precizno odredjivanje kvaliteta prokrvljenosti transplantiranog organa”, kaže profesor dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš.

 On se zahvalio Upravi za biomedicinu i Ministarstvu zdravlja Republike Srbije na razumevanju i obezbedjivanju ovih najsavremenijih UZ aparata čija ukupna vrednost iznosi preko 150 000 evra.

                     

“Srećan sam što su moje uvažene kolege nakon mnogo godina dobile moćno oružje u svojim rukama koje će im obezbediti brzo, pravovremeno i precizno postavljanje dijagnoze kod najtežih i najzahtevnijih pacijenata”, zaključio je dr Dragan Milić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare