Klinika za kardiohirurgiju uspešno završava staru godinu, planovi za budućnost su spremni

NIŠ

Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš završila je svoju osmu godinu postojanja, svakako po rezultatima rada – najuspešniju. U toku 2022.godine ukupno je hospitalizovano 959 pacijenata a ambulantno pregledano 8771. Posle dve kovid godine  vratili smo se očito po obimu rada u prekovid vreme, kaže profesor dr Dragan Milić, direktor ove klinike.

„Operisano je 526 bolesnika od toga 306 kardiohirurskih i 220 vaskularnih. Umrlo je dvoje kardiohirurskih bolesnika, stopa smrtnosti 0.65 posto, i 7 vaskularnih, stopa smrtnosti 3.18 odsto. Od ukupnog broja hospitalizovanih  preminulo je 15 što čini ukupnu stopu smrtnosti na klinici od neverovatnih 1.56 odsto! Posebno je stopa smrtnosti na kardiohirurgiji ove godine od 0.65 odsto nešto čime smo jako jako ponosni“, navodi Milić.

                              Što se ticče naredne i narednih godina, planovi su već pripremljeni.

                            „ Znamo da nismo idealni i da nećemo uspeti u svemu,  ali obećavamo da ćemo pokušati i dati sve od sebe da ne razočaramo, pre svega sami sebe tako i  naše sugradjane i nadasve naše pacijente.  Siguran sam, da ćemo uspeti da realizujemo većinu onih ciljeva koje smo ovde zacrtali, a to su da eliminisemo sve liste cekanja na nasoj klinici,  da obezbedimo celokupnu uslugu našim pacijentima, ukljucujuci i dijagnostiku, odmah ambulantno tokom pregleda,  da nakon 45 godina čekanja i Niš kao i Novi Sad i Beograd dobije Institut za kardiovaskularne bolesti“, kaže Milić.

                           U planu je i  da se otvori poliklinika za kardiovaskularne bolesti gde će pacijenti na jednom mestu i odmah dobiti kompletnu uslugu, da se uvedu nove hibridne metode i minimalno invazivne procedure za šta je potrebna nova oprema, da se prime svi mladi ljudi neophodni za rad kako bi ostali u svojoj zemlji i lečili svoj narod a ne da idu put Nemačke ili u druge zemlje, da se prošire kapaciteti intenzivne nege kako bi svi bolesnici Juga Srbije bili operisani u roku ne dužem od 30 dana.

                         „Svim našim pacijentima, kolegama, prijateljima i drugarima želimo Srećnu i uspešnu 2023.godinu sa željom da se svima ispune sve želje i da Vam usluge naše Klinike i UKC neće trebati. Ukoliko ipak bude potrebe bićemo tu, spremni da pomognemo“, zaključuje Milić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare