Klime u autobusima ponovo počinju da rade, cene karata diktira situacija na tržištu

NIŠ

                          

Nalog Štaba za vanredne situacije da se  klime zbog korone ne uključuju u autobusima gradskog prevoza biće ukinut i klime će ponovo biti uključene što će sugrašanima prevoz u letnjem periodu učiniti komfornijim, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

“Štab za vanredne situacije će danas staviti van snage odluku da se klime zbog korone ne upotrebljavaju u gradskom prevozu. Klime će ponovo početi da se uključuju u autobusima, i prethodnu odluku stavićemo  ad akta.”, kazala je Sotirovski.

Gradonačelnica se osvrnula i na poskupljenje gradskog prevoza i istakla da do toga mora da dođe zbog svakodnevne situacije na tržištu i rasta cene benzina. Ona se nada da će sugrađani imati razumevanja za novo poskupljenje, jer sve što se dešava u svetu, nažalost odražava se i na nas.

„Pratimo svakodnevno situaciju na tržištu i s obzirom na to da je cena benzina porasla, bili smo prinuđeni da poskupljujemo gradski prevoz. Nadam se da će sugrađani imati razumevanja za ovo poskupljenje, jer sve što se događa na političkoj sceni sveta se itekako odražava na situaciju i funkcionisanje Grada”, zaključila je Sotirovski.

                        Karta za jednu vožnju u prvoj zoni koštaće ubuduće 80 dinara, umesto dosadašnjih 60 dinara, za drugu zonu biće 105 dinara a sada je 80 dinara, a karta za treću zonu koštaće 120 dinara umesto sadašnjih 90.

                           Zaposleni će počev od 1. juna mesečnu karticu za prevoz u prvoj zoni plaćati 2.640 dinara, u drugoj zoni će koštati 3.510 dinara, a u trećoj zoni 4.410 dinara.

                          Mesečna karta za djake i studente koštaće u prvoj zoni 1.850 dinara, u drugoj zoni 2.460 dinara, a u trećoj zoni 3.085 dinara.

                           Učenici i studenti plaćali su mesečne karte u prvoj zoni 1.385 dinara, u drugoj zoni 1.845 a u trećoj zoni 2.135.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare