Kina bez privatnosti

PEKING

Posle uvođenja novih pravila kojima se ograničavaju onlajn aktivnosti lica koja mreži ne pristupaju pod svojim pravim imenom, anonimnost kineskog korisnika Interneta je nepostojeća.

Novi propisi koje je uvela sajberspejs administracija Kine, nameće se registracija pod pravim imenima na svim onlajn platformama i forumima, takođe je zabranjeno protivljenje ustavnim principima, ugrožavanje nacionalne bezbednosti, objavljivanje državnih tajni i podrivanje vlasti.

Pored toga zabranjeno je i nanošenje štete nacionalnoj časti i interesima, pozivanje na nacionalnu mržnju, etničku diskriminaciju i podrivanje nacionalnog jedinstva, državne politike o religiji ili promovisanje kultova i feudalnog praznoverja.

Onlajn forumi su bila jedina preostala mesta na kojima su Kinezi mogli da postignu anonimnost da bi mogli da kritikuju vlasti, ali se pravilo registracije pod pravim imenom već prenosi i na njih.

Tri najveća internet provajdera u Kini su pod istragom, jer navodno nisu kontrolisali šta se objavljuje na njihovim platformama i forumima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare