Kerković: Niš nije livada, gđo Brnabić

NIŠ

Otvarajući danas Nacionalnu laboratoriju „Vatreno oko 2„  koju je donirala kineska Vlada, bivša premijerka gđa Ana Brnabić je veličajući uspehe bivše srpske Vlade i astronomske cifre koje su uložene u ovaj „laki montažni objekat„ izjavila da je „kao što najbolje znaju Nišlije – od livade izgrađena laboratorija, kao i da je u rekordnom roku otvorena“, saopštio je danas Gradski odbor Dveri iz Niša.

“Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri Niš poručuje bivšem premijeru, gđi Brnabić da mesto na kome je umesto svog „šefa“ otvorila laboratoriju nije livada a da se nalazila u istorijskom centru Niša, kraj glavne niške saobraćajnice koja vodi ka mestu rođenja osnivača hrišćanstva.  Da je bilo Nišlija pored nje, neko bi joj to svakako mogao da kaže. Međutim ni u Nevidljivom niškom Štabu za vanredne situacije a ni u tzv. gradskom i državnom vrhu,  Nišlija nije bilo.
Da je danas bilo Nišlija u krugu Instituta za javno zdravlje, bivša premijerka bi od njih mogla da sazna da se nije našla na livadi, već kraj jednog od najstarijih i najlepših zdanja u Nišu, kraj zakonom zaštićenog Pasterovog zavoda. Montažni objekat kineskog poklona montiran je ne na livadi, već kraj arhitektonskog neoklasičnog bisera Pasterovog zavoda.  Laboratorija je postavljena tik uz spreda našminkano a stvarno oronulo zdanje Pasterovog zavoda i u njemu zabravljenog, javnosti nevidljivog Muzeja zdravstvene kulture. Da je Nišlija danas na otvaranjiu laboratorije bilo, neko bi gđi Brnabić već rekao da je u Pasterovom zavodu još pre 120 godina, ukazom kralja Milana,  formirana jedna od najstarijih epidemioloških ustanova u tadašnjoj Evropi u kojoj su se proizvodile vakcine protiv besnila i drugih zaraznih bolesti. Ma koliko se politički drugovi gđe Brnabić, pa i ona, samohvalisali svojim epohalnim uspesima, Srbija danas takvu instituciju nema. Nije livada ni mesto gde su solunski ratnici pre sto godina posadili srebrne kedrove kao znak nade u budućnost države za koju su se borili, a koji su posečeni da bi se izgradila ova montažna laboratorija.  Da se ne nalazi na livadi, gđa Brnabić bi se uverila i da je prošetala samo nekoliko stotina metara dalje od kineske laboratorije  i da se poklonila senima branitelja  Niša i njihovim lobanjama u Ćele Kuli.  


Samo ignoranti i oni koji svoju budućnost podanički vezuju za njih, veruju da istorija od njih počinje. Tako je i sa gđom Brnabić, a i sa Nevidljivim Komandantima niškog Kriznog štaba koji su bili danas u njenoj pratnji.
A pravim Nišlijama ostaje da se nadaju da montažna laboratorija koju su na poklon dobili neće biti uslov za kontratrgovinu sa kineskim vakcinama, za koje je danas u svom obraćanju sveznajući predsednik Vučić izjavio da već zna od koga ćemo ih kupiti.
Srpski pokret Dveri poručuje da nikakav strani poklon i nikakvo „Vatreno oko“ ne mogu biti razlog za nabavku vakcina od unapred određenog proizvođača i prisilnu vakcinaciju bez javne i stručne rasprave, i bez referentne domaće ustanove koja bi garantovala kvalitet i bezbednost vakcina protiv korona virusa.  
A bivšoj premijerki Srpski pokret Dveri poručuje da Niš nije livada, ma koliko se trudili da ga u livadu pretvorite”, navodi se u saopštenju koje potpisuje profesor dr Tamara Milenković Kerković, potpredsednica Srpskog pokreta Dveri.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare