Kantar pretio u sudnici

VRANJE

Četvrorosatni glavni pretres u slučaju pretnji OK radiju i ugrožavanja bezbednosti završen je pretnjama koje je optuženi Dejan Nikolić Kantar uputio svima, koji se bave tim slučajem – vlasnici Oliveri Vatković, novinarima i drugima.

Nikolić je, iznerviran raspravom oko toga da li će mu biti ukinut pritvor, na kraju suđenja rekao da će da “iskrši Vranje”, kao i da one koji se plaše i osećaju nebezbedno misleći na vlasnicu i finansijsku direktorku, i trteba da s etako osećaju a pominjao je i člana stalne radne grupe za bezbednost novinara Verana Matića.

U jednom trenutku, Nikolić rekao da se “to u Jasenovcu 1941. rešavalo sa ‘tak-tak-tak'” i da se on nikoga ne plaši.

Iskaz o slučaju pretni vlasnici OK radija i zazidavanju prozora na tom mediju danas je govorio Nikolić, kao i dve oštećene osobe, koje su, vidno potresene, ponovile svoje iskaze i ispričale genezu svih pretnji, a direktorka je na kraju suđenja počela i da plače.

Sa druge strane, Nikolić je negirao da je bilo kome pretio, ali se i vrlo bahato ponašao tokom suđenja obraćajući se sudiji sa “ti”.

Pre početka suđenja, veliki broj Roma, koji su dovezeni autobusima iz Gornjeg Vranja i Surdulice kako bi pružili podršku Nikoliću nosio je majice sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vuč i porukom “Vučiću, pomozi da pravda pobedi”.

Preko puta Osnovnog suda u Vranju bila su istaknuta tri transparenta sa natpisom “Pravda za Kantara”.

Po završetku suđenja, znatno manji broj ljudi, uglavnom zaposlenih kod NIkolića, sačekao je njegov izlazak i pozdravio ga skandiranjem.

Skandiranje se nekoliko puta čulo i tokom suđenja.

Nastavak suđenja je zakazan za 30. septembar.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
komunalna radi selektivno
komunalna radi selektivno
1 godina pre

ako bre neka ga puste odma da ih sve pobije i jos da mu plate

Dobrosav Paraga
Dobrosav Paraga
1 godina pre

Nije se on bahato ponasao što se obraćao sa TI, on i ne zna da postoji VI, on i ne zna da je osoba sudija i sta predstavlja, na žalost vi ne znate da je čovek odrastao u štali u brdima iznad Vranja, da je u 18 godini prvi put vido asfalt i ljude, da se medvedima i vucima obraćao sa TI. Na žalost ne znate da imate posla sa životinjom a ne sa osobom. Ne bi me čudilo da počne da ujeda i grize po sudnici. Ono što je zanimljivo da je uspeo da okupi oko sebe čopor koji takođe je odrastao po šumama i gorama i sad sišo u Vranje. Ovo što se desava je samo nastavak nečega sto je na kratko prekinuto a sve u organizaciji ljudi iz pozadine iz BIA i policije, samo pratite učesnike, Kantar, Kelenko, Mladen Vasić, Žaba, Velja, Džida, Srpska Desnica, Boki, Darko, sav šljam i talog na jednom mestu.