Kamenovana škola u Vučitrnu

VUČITRN-BEOGRAD

U selu Gojbulja u opštini Vučitrn, kamenovana je osnovna škola „21. novembar“ na kojoj je polomljen prozor na jednoj učionici, a oštećena su vrata nove škole i vrata starog školskog objekta, saopštila je danas vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Osim pričinjene materijalne štete, slučaj je, kako se navodi u saopštenju, uznemirio i roditelje i đake, a direktor škole će o incidentu obavestiti i policiju i predstavnike Kfora koji pokrivaju ovaj reon.

“Ovim incidentom nastavljen je opasni niz etnički motivisanih napada na Srbe kojima svedočimo poslednjih dana, a posebno alarmantna činjenica jeste da je napadnut objekat u kome borave deca. Današljim incidentom, broj napada na Srbe, srpsku imovinu i objekte SPC od početka 2022. godine popeo se na 60, a ukupno od početka prošle godine imamo 188 ovakvih slučajeva”, navela je u saopštenju Kancelarija.

Najavljeno je da će Kancelarija sanirati štetu i nastaviti da ulaže u srpske sredine na Kosovu, a od predstavnika međunarodne zajednice očekuje “da prekinu sa politikom nereagovanja i jasno osude ovaj i sve prethodne incidente”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare