KAMBERI : OPŠTINE DA SE IZJASNE O ASOCIJACIJI

PREŠEVO

Visoki fuunkkcioner Partije demokratskog delovanja  (PDD) i posolanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi rekoa je danas JUGpressu da je ostalo „nejasno I magloviti “ ko će činiti Asocijaciju  albanskih opština u Preševskoj dolini jer su opštine Bujanovca I Preševo odbile da se izjanse da li će one činiti ovu asocijaciju.

“Nama  je zbog toga sve ovo izgledalo neozbiljno I dolučili smo da na neki načinostanemo neutralni”, rekao je Kmaberi I dodao da PDD ima ozbiljne primedbe I sigestije I na način pripreme jušerašnje sednice  ali da predstavnici drugih stranaka nisu hteli da ih private.

 

Da pitanje FoNeta da li ovakva asocijasija može da ima ingerencije u oblasti policije, pravosudja i slično, kkoa je juče rečeno, Kamberi je odgovorio da bi se “asocijacija mogla stvoriti na osnovu domaćeg I medjunarodnog prava”.

“Koliko sam ja video,  nisu uzete u obzir ozbiljne  medjunarodne konvencije koje omogućavaju lokalnim samoupravama da formiraju  jedan vid asocijacija.

Zapravo, sama ideja inicijatora ove skupštine I ove ideje je nejasna.

Iako  smo bili  nekolko puta na tim konsultacijama, nije nam jasno šta se, zapravo želi “, rekao je Kamberi.

On je dodao da  je PDD “kao ozbiljna stranka koja postoji u Preševu, Bujanovcu i Medvedji i  bori se za prava  Albanaca na institucionalnom nivou , odlučili smo da ne učestvujemo  jer je sednica neozbiljno pripremljena I za nju je trebalo mnogo više rada I truda “.

Kamberi kaže da će se da  li je  osnivanje Asocijacije albanskih opština Preševske doline samo politički marketing videti veoma brzo.

“Mi ćemo prvi test imati već u sredu., za kada je zakazana sednica  Skupštine opštine Bujanovca.

Mi smo pismeno predali zahtev predsedniku Skupštine opštine Jonuzu Musliu a naši odbornici će I na samoj sednici predložiti usvajanje odluke o pristupanju opštine Bujanovac Asocijaciji. Ako se desi da Musliu, i kao predsednik Skupštine opštine Bujanovac I kao predsednik Nacionalnog savetea, donese takve odluke, onda je u redu da I PDD bude deo ovakve priče. Medjutim, ako se ispostavi da, ko što je I do sada činjeno, lokal I ovakve stvari razlikuju, onda nema sumnje da se radi o političkom marketingu onih koji su izgubili poene, da li zbog odlikovanja datog  (Aleksnadru) Vučiću ili nečeg drugog. Onda bi se radilo o neozbiljnom i lošem triku u kome PDD ne želi da ima udela”, rekao je Kamberi.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare