Kamberi kod Kurtija

PRIŠTINA

Predsednik opstine Bujanovac Šaip Kamberi sastao se danas u Prištini sa  predsednikom Pokreta Samoopredeljenja Albinom Kurtijem.

“Gospodin Kurti je obavestio Kamberija o diskusijama koje je Predsednistvo Pokreta Samoopredeljenje imalo na svom jučerašnjem sastanku o nedavnim dogadajima koji se tiču opština Preševo, Medvedja i Bujanovac”, objavljeni je na sajtu Samoopredeljenja posle sastanka.

U objavi se navodi I da Albin Kurti “smatra kao neadekvatan i opasan pojam “korekcija granica” koji koristi predsednik Koosva Hašim  Tači, s obzirom da korekcija granica znači ispraviti tu i tamo po koji mali prostor sa bilo kojim selom, ali ne i uključivanje cele oblasti kao što je područje opština Preševo, Medvedja i Bujanovac, koje treba tretirati kao nerzadvojenu celinu”, rekao je Kurti I dodao da je “poštovanje Referenduma iz 1992. jedino pravo rešenje” .

 

 

Sastanku su prisustvovali I Hidajet Hiseni, predsedavajućim Generalnog veća i poslanica Skupštine Kosova iz  njegove partije Fitore Pacoli.

Ni Kurti ni Kamberi nisu posle sastanka davali izjave a saopštenje na web stranici Samoopredeljenja je objavio Savet za informisanje Pokreta Samoopredeljenje.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o