Kamberi: Albanci žele da budu predstavljeni u lokalnoj samoupravi u Medveđi

MEDVEĐA

Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi rekao je za JUGpress da Albanci u Medveđi “žele da budu predstavljeni u institucijama lokalne samouprave i da kroz te institucije ostvaruju one interese koji su za njih bitni “.

On je nedavno posetio Opštinski odbor PDD u Medvedji koji učestvuje sa svojom odborničkom listom na lokalnim izborima koji se održavaju u nedelju, 8.septembra .

“Nadam se da ćemo uspeti da u najgorem slučaju sačuvamo broj od tri odbornika, koliko smo imali, ali nam je namera da taj broj ovaj put povećamo”, reako je Kamberi.

” Rekao bih da situacija u Medveđi nije najnormalnija zbog masovnog broja građana koji se ispisuju iz prebivališta, što će drastično uticati na rezultate izbora, odnosno na broj Albanaca koji će učestvovati na izborima”, smatra Kamberi.

“Jedna od otežavajućih okolnosti na izborima je i to što se broj odbornika smanjio sa 35 na 25, što znači da će trebati veći broj birača za jednog odbornika nego do sada. To će uticati na krajnji rezultat svih stranaka koje tamo učestvuju. Bez obzira na sve to, naša težnja je da dokažemo da Albanci žive u Medveđi, da žele da budu predstavljeni u institucijama lokalne samouprave i da kroz te institucije ostvaruju one interese koji su za njih bitni”, rekao je Kamberi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare