Kako u gradskoj upravi u Leskovcu upravljaju ljudskim resursima?

LESKOVAC

Grad Leskovac, kao i još 31-a lokalna samouprava, učestvuje u drugoj fazi projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“: Cilj projekta je unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima i sistema razvoja ljudskih resursa na loklanom nivou. U kabinetu gradonačelnika Leskovca, tim povodom je održan sastanak na kome su učestvovali profesor Pravnog fakulteta u Nišu Predrag Dimitrijević i Petar Vujadinović, bivši načelnik GU u Užicu, konsultanti Saveta Evrope. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je izneo podatak da lokalna samouprava grada ima 280 radnika manje od dozvoljenog broja, što u novcu predstavlja uštedu od 252 miliona dinara.

„Važno je istaći činjenicu da odgovorno sprovodimo politiku Republike Srbije i da se držimo svih naloženih mera. Odgovarajući obavezama iz projekta formirali smo radnu grupu od zaposlenih u Službi za upravljanje kadrovima koji će biti zaduženi za dalje sprovođenje projekta.“

Predrag Dimitrijević je naglasio da Savet Evrope vidi Srbiju kao zemlju kojoj je potrebno poboljšanje politike upravljanja ljudskim resursima.

„Ovaj projekat je prošle godine započeo svoju prvu fazu, a ukupno je u obe obuhvaćeno 50 lokalnih samouprava. Veoma smo zadovoljni efikasnošću organizovanja ljudi koji će raditi na ovom projektu, a koji će trajati oko godinu dana. Naš zadatak je da se upoznamo sa stanjem po pitanju funkcionisanja službi i način na koji je primenjen Zakon o zaposlenima ida se pokuša da se sve dileme u primeni zakona reše. Efikasnost lokalne samouprave zavisi od dobrih kadrova.“ Projekat se finansira preko Evrpske unije i Saveta Evrope i realizuje se u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština i Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
western srbija
western srbija
4 godine pre

Upravljate tako sto po ugovoru na odredjeno drzite preko 2 godine suprotno zakonu ljude na poslu. Mislite ako ste vlast da smete da krsite zakone koje licno ne sprovodite nego mislite da se zakoni odnose na obicne gradjane a da za vas ne vaze. Vi parkirate gde zelite, vi zaposljavate i kad ne smete, drzite u vd stanju duze od godinu dana direktore. Non stop krsite zakone. Napravili ste Divlji zapad od Srbije.

ukinuti
ukinuti
4 godine pre
Odgovori  western srbija

Blago nama s vama. Srbija je obecana zemlja za sve koji ne postuju zakon. Sudije, tužioci, inspekcije ne treba da postoje, jer ni ne funkcionišu.

Djokara
Djokara
4 godine pre

Ala su ti kadrovi. Sve babe, dede i tetkare. Gde su mladi ljudi? U Nemacku?