Kako realizovati privrednu saradnju između Leskovca i Irana, koji je pod sankcijama

LESKOVAC

Ambasador Irana Rašid Hasanpur rekao je danas u Leskovcu da je ta zemlja više od 40 godina pod sankcijama i da “ima iskustva sa sankcijama”, odgovarajući na pitanje novinara JUGpressa kako konkretno može da se odvija privredna saradnja između Leskovca i Irana, koji je pod sankcijama.

” Postoji veliki broj načina uz pomoć kojih se može sarađivati. Kao što voda uvek nađe put, tako i kompanije nalaze rešenja”, rekao je on.

” Islamska republika ima svoje stavove, politika svoje, nezavisnost i neprihvatanje nečije dominacije i za to mora da se plati određena cena. Pokušavamo da kroz razgovor onu zabrinutost i problematiku koju zapadni svet ima rešimo. Na žalost, zemlja koja je bila glavna strana u tim pregovorima i dogovorima jednostrano je napustila dogovor i sankcije su se nastavile. Pregovori se i dalje nastavljaju, nadamo se da će biti postignut dogovor i biti stvoreni uslovi za normalnu komunikaciju i aktivnosti na međunarodnom planu. Budite sigurni da oni koji su u teškim uslovima pokazali fleksibilnost u saradnji sa nama će imati posebno mesto u normalnim okolnostima”, dodao je Hasanpur.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare