KAKO JE IZBORNA SKUPŠTINA SNS POKAZALA DA MERE ŠTEDNJE NISU ZA „IZABRANE“

LESKOVAC

(http://novanasarec.org.rs/index.php/2015/05/17/kako-je-izborna-skupstina-sns-pokazala-da-mere-stednje-nisu-za-izabrane/)

Na trećoj izbornoj skupštini jednoglasno, javnim glasanjem svih 327 delegata, ( zar je neko mislio da će da glasaju tajno) izabran je Goran Cvetanović, jedini kandidat za predsednika Gradskog odbora Srpske napredne strankeu Leskovcu.

 

Cvetanović obećao je da će „svu svoju energiju, znanje, političko iskustvo i potencijal“ usmeriti ka ostvarenju cilja koji se sam postavlja, a to su bolji život za sve građane, posao za mlade obrazovane ljude, plodne njive za poljoprivrednike, posao za nezaposlene ali nije precizirao kada će to početi da ostvaruje . „To ćemo uraditi zajedno, jer sam niti mogu, niti želim, niti sam u mogućnosti. Zajedno ćemo u promene i nove pobede”, poručio je on svojim pristalicama.

 

Šef poslaničkog kluba SNS u republičkom parlamentu Zoran Babić  podsetio da je „sedma godina od osnivanja stranke. Za to vreme stranka je narasla do broja od 498.000 članova. Ponosan sam na te godine i verujem da možemo u Srbiji živeti od rada, a ne od zaduživanja. Još mnogo posla nas čeka, nismo ni na pola puta, tek smo na početku. Počeli smo i pokazali kako može. Promenili smo svest o načinu vođenja države, jer to znači biti onaj ko će prvi doći i poslednji otići s posla , “ reče Babić.

 

A onda je nastalo opštenarodno veselje u ugostiteljskom objektu „Bavka“ , lokacija Badinačke livade. Tako su  fumkcioneri  stranke ( i članovi koji su imali privilegiju da budu pozvani), koja svakodnevno propagira mere štednje i smanjuje sredstva za život (čitaj plate i penzije) građanima na delu pokazali kako te mere izgledaju u njihovom slučaju. Uz iće , piće i svadbarsku muziku i razigrane aktivistkinje proslavljen je  ostanak Cvetanovića na čelo Gradskog odbora. Mislim, slavili se ko da je to neka izvojevana pobeda a ne „očekivan“ izbor (?!?!). Podpredsednici će biti izabrani kasnije, na internom sastanku .

 

 

KOJ PLAĆA?

 

Prisustvo na opštenarodnom veselju “obični” aktivisti su plaćali sa po 1.000 dinara a direktori javfnih preduzeća sa po 5.000 dinara.

Verujemo da su među onima iz prve kategorije bili i “podobni” koji će dobiti posao u gardskim preduzećima i ustanovama a po novim sistematizacijama kao i oni koji su, uprav o po tim sistematizacijama, dobili veću platu , upravo kao meru najvljene štednje. I naravbno, ključno pitanje, zar i ovo veselje nisu platili građani Leskovca, kao i rođendansku žuraju , posredno. Jer , svi ti direktori i aktivisti plrimaju plate upravo od poreza sve siromašnijih građana.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Gandri
Gandri
8 godine pre

Rođendan pa SAD poglavica, sta li ce sledeće…Vala i neka je, za Velikog vodju sve dajemo. Mora da se učlanim kod njih, mnogo volim kafane