Kako je dogovaran Avanturistički park?

LESKOVAC

Ustanova za sport i fizičku kulturu „SRC Dubočica Leskovac“ dobila je saglasnost gradskih većnika za davanje u zakup poslovnog prostora u delu objekta na spratu aneksa sa istočne strane površine 200 metara kvadratnih polazeći od tržišne visine zakupnine u postupku javnog nadmetanja. Gradonačelnik Goran Cvetanović pojasnio je da se radi o interesantnoj priči koja pokazuje neozbiljnost direktora SRC „Dubočica“.

„Rus Ivan Vladomirovič Ušakov želi da izgradi avanturistički park, grad je pomogao. Posetim SRC „Dubočica“, vidim da se uveliko radi na postavljanju skalamerija, a u medijima se pojavi informacija pre nekih 15 dana o otvaranju tog parka. Bio sam frapiran, jer sam znao da nikakva saglasnost nije data. Ko otvara, kako otvara, ja treba da otvorim… Direktor pitao gospodina koliko ste spremni da platite, on je odgovorio 100 evra, malo je, neka bude 150. Dogovorili se, pružili ruku, kao da je to privatna svojina. Ja zaista ne razumem direktore koji su završili fakultete i koji trebaju da imaju u svojoj organizaciji i pravnike i ekonomiste, da se tako ponašaju. Valjda misle da ono što je spolja pripada gradu, to je dvorište, pa tu moramo da donosimo adekvatne odluke, a ono što je unutra to je nečija prćija i mogu samostalno da odlučuju o tome. O čemu se radi ovde? Da se ja pitam dao bih to gratis. Bolje je da bude besplatno i da deca imaju tu da se igraju, nego da bude potpuno prazan prostor. Ali, ko sam ja da donosim takvu odluku, valjda za to postoje organi! Ovo je legitiman način da se dođe do ovoga, da neko koristi prostor, da se da u zakup… Šta rade ti pravnici u firmama? Svako preduzeće ima pravnika, građani ih plaćaju da sede, primaju platu i ništa ne rade. To zaista nema smisla. Dajte im otkaz ako ne znaju da rade, raspišite konkurs i primite nekog drugog.“

Gradski većnici odobrili su dodelu novčanih sredstava Turističkoj organizaciji grada Leskovca na ime realizacije izrade prodajnih štandova. Za izradu 24 unificiranih štandova izdvojiće se 904.685 dinara. Novoizgrađeni štandovi biće potpuno identični već izrađenim koje su građani mogli da vide tokom Osmomartovskog bazara i Roštiljijade.

Članovi Gradskog veća su usvojili i predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o osnivanju Doma kulture u Grdelici, kao i DK Roma. Doneta je i odluka o prihvatanju zahteva građana za naknadu nematerijalne štete nastale usled ujeda pasa lutalica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare