Kako da pokrenem postupak odjave osoba koje su prijavljene na mojoj adresi, a ne žive zaista tu?

BEOGRAD

U poslednjih nekoliko izbornih ciklusa dešavalo se da pozivi za glasanje stižu i osobama za koje građani tvrde da ne žive na adresi na koju je poziv upućen.

Građani imaju pravo da od MUP-a traže odjavu svih osoba koje su prijavljene na njihovoj adresi, a ne žive zaista tu.

Koja je procedura?

Zahtev za odjavu potrebno je da podnese lice koje je vlasnik stana, odnosno kuće. To  je i jedino lice koje je ovlašćeno i može da podnese ovaj zahtev.

Za podnošenje ovog zahteva potrebna su sledeća dokumenta:

  • Vlasnički list ili ugovor o kupoprodaji kao dokaz vlasništva 
  • Očitana važeća lična karta
  • Zahtev napisan u slobodnoj formi u kom će se navesti da se zahteva odjava svih osoba, osim onih osoba koje zaista žive na toj adresi (neophodno je navesti njihov JMBG)
  • Primerak uplatnice da je plaćena taksa u iznosu od 330 dinara. Informacije o žiro računu i pozivu na broj mogu se dobiti u nadležnoj policijskoj upravi.

Sva ova dokumenta se predaju na pisarnici policijske stanice nadležne za teritoriju na kojoj se nalazi stan, odnosno kuća. U slučaju da nije moguće podneti zahtev nadležnoj policijskoj stanici, svu potrebnu dokumentaciju podnosite nadležnoj policijskoj upravi u vašem mestu.

Potrebnu dokumentaciju sa uplaćenom taksom možete poslati i poštom na adresu područne policijske stanice po mestu gde se nalazi stan ili kuća. Ukoliko se stan ili kuća nalazi u Beogradu, onda se potrebna dokumentacija sa plaćenom taksom može poslati na adresu: nadležne lokalne policijske stanice ili policijske uprave.

CRTA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare