KAKAV JE BIO LESKOVAČKI DRVENI TRAMVAJ

LESKOVAC

Događaj nedelje u Leskovcu svakako je Roštiljijada. Leskovac je po 26. put zamirisao na roštilj i skaru, a manifestaciju je otvorio ministar trgovine i turizma Rasim Ljaljić o čemu, više slikom nego rečju, izveštava Nova Naša reč.

A povodom Roštiljijade Leskovac je bio domaćin brojnim gostima, predstavnicima stranih zemalja, privrednicima i drugim javnim ličnostima. Konzuli Kube i Venecuele otvorili su izložbu maski i kostima, a primio ih je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Tom prilikom je konstatovano da je privredna saradnja na vrlo niskom nivou, ali da su potencijali za saradnju veliki, kao i da tri naroda veže neraskidivo prijateljstvo.

Nova Naša reč piše o tome šta je leskovačka vlast uradila u cilju uređenja prilaza gradu uoči svetskog festivala roštilja, gde će se vršiti sterilizacija pasa lutalica smeštenih u Turekovcu, kako teče rekostrukcija Doma kulture u Miroševcu i od kakvog je značaja rekonstruisanje protivgradne stanice u D. Stopanju.

Njanoviji broj leskovačkog nedeljnika donosi opširnije izveštaje sa dve poslednje sednice Gradskog veća, uoči sednice Skupštine koja je zakazana za 8. septembar. Osim odluke o rebalansu budžeta, koja je doneta zbog povećanja izvornih prihoda grada, Gradsko veće je donelo odluku da se građanima otpišu kamate za neizmirene obaveze prema gradu, a zbog rebalansa budžeta došlo je i do izmena programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća.

Nova Naša reč piše o tome kako je protekla poseta ministra za rad i zapošljavanje Aleksandra Vulina Vlasotincu, gde je otvoren objekat za usluge i stanovanje uz podršku.

U Medveđi se 13. septembra održavaju lokalni izbori, na kojima učestvuje pet listi, tri srpske i dve albanske. Predstavnici ovih listi za Novu Našu reč govore o očekivanjima, predizboroj atmosferi i postizbornim koalicijama.

Osim Roštiljijade, događaj nedelje bio je i početak školske godine, o čemu Nova Naša reč donosi priloge iz osnovnih škola „Josif Kostić“ i „Kosta Stamenković“. Tu je i tekst o tome koliko je slobodnih mesta ostalo u drugom upisnom roku na Tehnološkom fakultetu i na dve Visoke škole strukovnih studija u Leskovcu, kao i da li su popunjeni kapaciteti u Domu učenika i šta je sve učinjeno na podizanju standarda usluga u ovoj ustanovi.

U ovom broju, pored nstavka feljtona o četničkom porketu, Nova Naša reč nakon letnje pauze ponovo prenosi priče iz starog Leskovca novinara i pisca Save Dimitrijevića.

Sportska strana posvećena je uspesima leskovačkih košarkaša i plivača.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare