Kad proradi aerodrom nema najave ulidanja letova iz Niša

NIŠ

Letovi iz Niša do desetinacija do kojih se letelo pre izbijanja epidemije korona virusa nece biti ukinuti kada se dozvoli pokretanje i aviosaobracaja, saznajemo od Mihajla Zdravkovica  direktora “Aerodroma Srbije”. On kaze da je menadzment aerodroma u Nisu na vezi sa kompanijama koje lete sa niškog aerodroma i za sada nemaj najavu ukidanja letova.

                                      “Imamo najave da će se linije postepeno uvoditi u zavisnosti od procene epidemiloške situacije i od raspoloživosti flote avio prevoznika”, kazao je Zdravković.

                                      On je dodao da su realna očekivanja da će aerodrom “Konstantiv Veliki” aprila naredne godine vratiti broj putnika na nivo pre izbijanja epidemije. Prema njegovim rečima nema poremećaja u poslovanju “Aerodroma Srbije” zahvaljujući subvencijama Minisitarstva građevinarstva i Vlade Srbije.

                                     “Dobro je da je robno-carinski terminal na aerodromu u Nišu radio sve vreme pandemije i da tamo ostvarujemo prihode iz kojih se delimično finansira aerodrom”, izjavio je Zdravković.

                                             Prema stastitici aerodroma “Konstantin Veliki” u prvom tromesečju ove godine taj aerodrom bio je odredište za 94.982 putnika, što je za 26,1 odsto više u odnosu na prvo tromesečje 2019. godine.

                                      U januaru je na niškom aerodromu opsluženo 39.807 putnika, tokom februara 38.965, a u martu 16.210 putnika.

                               U januaru ove godine broj putnika bio je veći u odnosu na isti mesec prošle godine za 58 odsto, a rast broja putnika u februaru iznosio je 65 odsto.

                                 U martu je zabeležen pad od 39 odsto pošto je 18. marta avio saobraćaj u Srbiji obustavljen zbog epidemije korona virusa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare