Kad Loznica i Leskovac imaju dodirne tačke

LESKOVAC

Leskovac su posetili gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i presednica skupštine tog grada Milena Manojlović. Sa njima se sastao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a povod za susret sa predstavnicima jednog od najrazvijenih gradova Mačvanskog okruga je uspostavaljanje i jačanje saradnje dva grada, koji kako je naglasio gradonačelnik Cvetanović imaju zajedničke ciljeve i brojne dodirne tačke.

„Provereno znam da se u Loznici, kao i u Leskovcu, grade saobraćajnice, otvaraju nove fabrike i nova radna mesta, brine o mladima, starijima, poljoprivrednicima, ulaže se u zdravstvene ustanove, kao i u čitavoj Srbiji – brine se o čoveku. Najozbiljniji projekat koji nas povezuje jeste izgradnja modernih stadiona preko Vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima koja nas očekuje uskoro. Sama činjenica da će naša dva grada, pored Zaječara, dobiti savremen sportski objekat po UEFA standardima, dovoljno govori. Lozničani, odnosno FK „Loznica“ koja igra u Prvoj ligi Srbije, kao i naš GFK „Dubočica“ su poznati po velikoj ljubavi i umešnosti u sportu i verujem da će novi stadioni dovesti do novih uspeha i iznedriti nove generacije vrhunskih sportista na koje će Srbija biti ponosna. Pored toga danas smo dobili priliku da razgovaramo o privrednom i ekonomskom ambijentu naših gradova i otvaranju novih radnih mesta i privlačenju stranih investitora, s obzirom na to da imamo dosta iskustva na ovom polju.“

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović je najavio da će se u narednom periodu ova dva grada međusobno baviti pre svega privrednim aktivnostima koje su pokretač i nosilac svih segmenata društva.

„Naravno, tu je uvek i komunalna infrastruktura, putevi, obrazovanje, sport, politika prema mladima. To su sve teme o kojima smo razgovarali i na kojima ćemo ubuće raditi. Moji utisci su izuzetno pozitivni, vidi se da se život vratio u Leskovac u punom kapcitetu na velika vrata. Leskovac je iz dana u dan sve veće gradilište i to je ono što nama kojim se bavimo ovim pozivom daje smisao. Želim vam još mnogo projekata, još mnogo uspeha.”

Čelnici Leskovca i Loznice su obišli fabriku za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu, s obzirom da Loznica uskoro pokreće izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kao i rumunsku kompaniju „Terastil“ koja od 2017. godine proizvodi senvič panele u Leskovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare