Kad ,,Krlja” šutira golman obično nadrlja

smart

LESKOVAC-VLASOTINCE
Ovogodišnja prvnstvena sezona nije bila ni malo laka za sve klubove koji su se takmičili u zoni ,,Jug”. Šampionsku titulu prigrabio je OFK Topličanin iz Prokuplja kao što se i očekivalo. Ali zato je bilo mnogo neizvesnosti koje će se ekipe preseliti u niži stepen takmičenja. Skoro polovina klubova u završnici prvenstva strepela je za svoj status, a među njima i Jedinstvo iz Goreg Stopanja, koje je sa 34 osvojena boda prvenstvenu sezonu završilo na 10.mestu. Pobedi su se fudbaleri Jedinstva radovali u 10 navrata, četiri susreta je završeno nerešenim ishodom, dok su 12 puta fudbaleri Jedinstva teren napuštali kao poražena ekipa. Interesantan podatak je da su strelci bili izuzetno golgeterski raspoloženi pa su tako 71 put matirali protivničkog vratara, dok je golman Gornjostopančana morao loptu da vadi iz sopstvene mreže 66 puta, što pokazue da ekipa Jedinstva statistički ima pozitivan skor datih golova od pet pogodaka.
Da tako bude pobrinuo se napadač Stefan Stefanović ,,Krlja”, golgeter čije su nišanske sprave bile tako naštelovane da kad na gol šutira ,,Krlja” po pravilu obično golman nadrlja. Sa 34 postignuta pogodaka je prvi strelac zone ,,Jug”, a bez malo polovinu golova ekipe Jedinstva ,,Krlja” je sam postigao. A bilo bi i više, ali u tome omeli su ga propisi.

smart
 • Ja sam u toku prvenstva 38 puta bio strelac za našu ekipu. Priznata su mi 34 pogotka, a četiri ,,poništena” jer sam protivničku mrežu pogodio ekipama koje su odustale od daljeg takmičenja u toku sezone, a oni se ne računaju kada su u pitanju ekipe koje su odustale od daljeg takmičenja. Bez obzira na sve, ja sam presrećan što sam prvi strelac zone ,,Jug”, a takođe sam zadovoljan i plasmanom naše ekipe u ,,zlatnoj” sredini. A, nadam se da tako bude i naredne sezone – veli Stefan Stefanović ,,Krlja”, prvi strelac zone ,,Jug”, kapiten i predsednik zonaša Jedinstva iz Gornjeg Stopanja.
  JUGpress: Kada ste počeli da se dužite sa fudbalskom loptom i gde ste sve igrali ?
  ,,Krlja”: – Kao i mnogi dečaci u klubovima iz našeg kraja. Počeo sam u mlađim kategorijama Dubočice, zatim u ekipe leskovačke Morava i Sloge , da bih se vratio u seniorsku ekipu Jedinstva, a onda sledi odlazak u Mrštane, potom u Bojnik, Bošnjace, pa opet u leskovačku Slogu da bih se na kraju vratio u svoje Gornje Stopanje, koje je tada igralo u Jablaničkoj okružnoj ligi, kada smo izborili prelazak u zoni ,,Jug” i ovo je sada treća zonaška godina našeg kluba.
  JUGpress: Evidento je da imate dobru klupsku infrastrukturu, a posbeno vam je teren za igru izuzetno dobar. Kako sve to uspevate da održavate ?
  ,,Krlja”: – Kad svako radi svoj posao za koji je zadužen onda tu neme problema. Teren je zaista u izvanrednom stanju zahvaljujući tome što ga održavamo na najbolji mogući način, a i klupska infrastruktura je na zadovoljavajućem nivou. Mnogo mi pomažu dva moja rođena brata Dejan i Veljko, a posebno puno nam pomaže u svim segmentima i Igor Stanojković.
  JUGpress: Kakva je finansijska situacija u klubu ?
  ,,Krlja”: – Od grada Leskovca dobijamo sva sredstva, i ona su za ovu godinu opredeljena u iznosu od 1,800.000 dinara. Od mesne zajednice sela ne dobijamo ništa. Mi se ponašamo krajnje domaćinski, vodimo računa o svakom potrošenom dinaru, i ne dugujemo nikome ništa. Sve što radimo, radimo transparentno i u okviru postojećih propisa i zakona. A tako ćemo raditi i u vremenima koja su pred nama.
  Jugpress : Koja su vaša očekivanja u noovoj sezoni?
  ,, Krlja”: – Naša nadanja i očekivanja su da budemo stabilni zonaši i ništa više od toga. Verujem da imamo potencijala za tako nešto – uveren je,, Krlja’:, golgeter, kapiten i predsednik zonaša Jedinstva iz Gornjeg Stopanja.


,,Krlja” u trostrukim funkcijama
GOLGETER, KAPITEN I PREDSEDNIK KLUBA
Pored golgeterskog umeća ,,Krlja” je još i kapiten i predsednik kluba. Pitamo ga, da nije to možda malo mnogo ?

 • Nema tu ništa posebnog, jer u klubu smo svi na istom zadatku. Ko želi da bude deo kluba mora sve da podredi insteresima kluba. Mi delujemo kao jedna porodica, i zato ima mnogo simbolike u imenu kluba Jedinstvo, jer uistinu svi delujemo jedinstveno i sve što radimo to činimo u interesu našeg kluba – eksplicitan je ,,Krlja”, prvi čovek zonaša iz Gornjeg Stopanja.


A od FSRIS
PEHAR ZA ,,KRLjU” – NAJBOLjEG STRELCA
Pre početka utakmice poslednjeg kola između ekipa Jedinstva i Svetlosti ažurno i preduzimljivo rukovodstvo FSRIS prigodnim peharom nagradilo je ,,Krlju” kao najboljeg strelca u zoni ,,Jug”. Ovo vredno priznanje je uručio Bratislav Ranđelović, komesar za takmičenje, koji tu duž.nost sa puno uspeha obavlja već nekoliko godina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare