Kad gradonačelnik razgovara sa gradjanima subotom

LESKOVAC

Priliku da u direktnom susretu sa gradonačelnikom Leskovca i njegovim saradnicima iznese neki svoj problem ili ideju iskoristilo je šezdeset građana. U sali Gradskog veća, u okviru akcije „Dan otvorenih vrata“ građani su iznosili zahteve koji su se ticali rešavanja imovinsko-pravnih odnosa, tražili materijalnu pomoć,  asvaltiranju ulica i pronalaženju posla.

„Lokalna samouprava ima sluha za potrebe i predloge meštana i ovakve akcije su još jedan u nizu pokušaja da zajedničkim delovanjem dođemo do efektivnog rešenja i time doprinesemo još boljem funkcionisanju grada. Nastojimo da u kontinuitetu, tokom cele godine, razgovaramo sa građanima, te iz tog razloga dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, vrata gardskog većnika Vladimira Brankovića su otvorena za sve one kojim je pomoć potrebna. Glas naroda je lokalnoj samoupravi veoma važan jer on pokazuje realnu sliku stanja u društvu. U razgovoru sa građanima nije bilo zabranjenih tema, svako je imao slobodu da otvoreno kritikuje, hvali, da predlog i iznese argumente, a moj tim i ja ćemo dati sve od sebe da rešavamo probleme koji tište građane ukoliko je to u našoj moći”.

Gradonačelnik Cvetanović je kao lep primer naveo predlog jedne sugrađanke koja je predložila da se u naselju „Dubočica 2“ izgradi mobilijar za decu, kao i da se postavi česma.

„Došao je i jedan gospodin, Aleksandar Ljubić, koji je sam odštampao dve knjige, „101 kreativna ideja kako da Leskovac bude bolje mesto za život“ i „30 ideja za bolji život grada Leskovca“. On je rođen u Leskovcu 1983., diplomirani je inženjer elektronike. Ja ga nisam poznavao, a on je rekao i da je član SNS-a, da mu ne treba posao, i dao je dosta ideja šta treba uraditi. Naš pravni tim će mu omogućiti da registruje udruženje građana preko koga bi mogao da konkuriše, da mu se odobre sredstva, kako bi neke od svojih ideja sproveo u delo.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
win
win
4 godine pre

Odlicna aktivnost kabineta i gradonacelnika. U kontinuitetu rade, nekoliko puta godisnje primaju gradjane. Gradjani su navikli, znaju da su problemi resivi, pa u sve vecem broju dolaze. Svaka cast za aktivnost.

zoe
zoe
4 godine pre

Vecina navedenih pitanja gradjana je uspesno reseno zahvaljujuci ovakvim prijemima na kojima se efikasno sa najviseg nivoa izlazi u susret potrebama gradjana.