Kad gradonačelnik obilazi LKC

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović posetio je Leskovački kulturni centar gde ga je direktorka Sanja Conić pobliže upoznala sa načinom rada i problemima sa kojima se susreće ova ustanova.

„Jedan od glavnih globalnih izazova je očuvanje kulture“ rekao je Cvetanović i naznačio njen značaj za razvoj svake zajednice i civilizacije, rekavši da je to životni eliksir koji oplemenjuje dušu i um svakog pojedinca.

„Ukoliko kultura slabi, društvo se suočava sa nazadovanjem, slabljenjem moralnim vrednosti i sa gubljenjem identiteta. Zato nastojimo da sačuvamo i unapredimo ovu za nas značajnu oblast. To pre svega čini značajnim izdvajanjem finansijskih sredstava usmerenih prema ustanovama kulture, a dokaz za to je visok kvalitet apsolutno svakog kulturnog dešavanja u gradu. LKC je prošle godine proglašena za ustanovu sa najvećim brojem događaja, kako kvalitativnih, tako i kvantitativnih, posle Beograda i s pravom nose epitet centra kulturnih zbivanja u našem gradu. Bile su brojne izložbe, manifestacije, predstave, Strings, LIFFE, ali i stvaranje novih nada i zvezda. Prostorije koriste „Ruzmarin“, „Zvezdice“, Škola stripa „Nikola Mitovrić Kokan“, Foto-klub, KUD „Abrašević“… Na taj način i našu decu sklanjamo sa ulice i usmeravamo ka pravim vrednostima. Mi ćemo se i dalje truditi da unapređujemo ovaj prostor, kako bi bio adekvatan za različite namene.“

Cvetanović je najavio i pripremu za kandidovanje projekta rekonstrukcije letnje bašte LKC-a kod Ministarstva kulture, a na nekoj od narednih sednica Gradskog već biće izdvojeno oko 500.000 dinara za uređenje prostora koji koristi „Abrašević“.

Direktorka LKC-a Sanja Conić zahvaljujući na poseti rekla je da je mnogo toga urađeno, ali i da se dosta planira, a da će pomoć lokalne samouprave u tom pogledu biti značajna.

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milos
Milos
4 godine pre

Teretana u kulturni centar? O Bože, zar se i to može?

ona je najveci bot
ona je najveci bot
4 godine pre

Od 365 dana u godini, LKC radi 20 dana. Jedini dogadjaj jeste LIFFE, na kojem uvek isti selektuju filmove, program uopste, a mozda bi neko nov uradio drugacije bolje, sta se vezali za istog rezisera. Dalje, bliskost nikad nije postignuta strucnim radom, tj.znanjem pravnih nauka, jer je direktorka pravnik, koji nikad nije radio u struku. Veci je problem sto kuvanjem ajvara politicarima, pisanjem govora za njih, smisljanjem ordenja i priznanja politicarima da bi se slikali, botovanjem na portalima, kao i pisanjem pismenih sastava iz srpskog deci politicara, eto time se probila, pridobila poverenje, sto blage veze nema sa strukom. Kao direktor nikom nije naredila da rade, nego lenstvuje armija trutova u LKC na grbaci gradjana, a kao ima skolovan kadar koji nije uposljen. Takodje je tacno da iako odjavljen Tornado, njeno privatno preduzece, preko nje jeste u funkciji, zato sto ona radi idejna resenja, stampanje promo materijala, programskih dogadjaja, kulturnih manifestacija. Mozda je Sale Lenon manje razumo posao u kulturi, ali bar nije koristio LKC za sebe i nije bio ljigav da pljuje pa lize. Nekad okoreli demokrata, direktorka je sada najpristrasniji snsovac. Samo iz koristi.

Jovica
Jovica
4 godine pre

A be Charli ti si li?

Misko
Misko
4 godine pre

Ala se nalupa

Misko
Misko
4 godine pre

Svaka cast za direktorku. Zena na pravom mestu. Pre svega normalna!

Joka
Joka
4 godine pre

Nek i njega nalicja na neki ,,posteni,, tender. Al da plati Metroparking jug koji koristi dravne trotoare za zaradu od 500.000 evra. Jok more i ovo ce mi platimo.