Južne vesti dobile odgovor, JUGpress ne: Cvetanović na bolovanju ili na putovanju?

LESKOVAC

Regionalna informativna agencija JUGpress još uvek nije dobila odgovore na pitanja koja smo u ponedeljak prosledili na mejl portparolke gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića Aleksandre Stojanović a glase:

1. Gde se nalazi gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović trenutno?
2. Gde je bio čitave prošle nedelje?
3. Kada se vraća?
4. Ko je snosio troškove njegovog boravka tamo gde je bio?
5. Da li je ovo odsustvo planirano ranije?
6. Da li će se SNS bilo kako oglašavati povodom hapšenja
potpredsednika Gradskog odnora SNS i direktora Opšte bolnice Nebojše
Dimitrijevića ?

Cvetanović se pojavio u svom kabinetu i na press konferenciji u utorak, što je odgovor na treće pitanje.

Na ostala, ni pisma ni razglednice od portparolke kojoj je, zapravo i posao, za koji je plaćena od poreza gradjana i gradjanki Leskovca da komunicira sa novinarima.

Mejl na koji smo poslali pitanja funkcioniše, danas je potvrdjeno, prosledila nam rečena, kao i drugim medijima, neko obaveštenje.

Da je prisutna na poslu videli smo juče, nadzirala nas, sa još dve mlade ženske osobe na plati u kabinetu, dok smo uzimali izjavu od ambasadora Belgije.

Da budemo pošteni, to što nema odgovora na naša pitanja znači da je Cvetanović zabranio da nam se odgovara.

Južnim vestima je odgovoreno na pitanja koja su postvaili dan kasnije, rečeno im je da je bio bolestan desetak dana koliko ga nije bilo u leskovačkoj javnosti. Dobro, svako može da se razboli.

Ali, zašto se to krije od javnosti i dozvoljava da grad bruji i nagađa zašto ga nema a uhapšen mu najbliži saradnik, direktor bolnice.

Možemo da razumemo i što se ne odgovara JUGpressu.

Nismo mi njegovi miljenici. Iskreno, nismo mi ničiji miljenici ali, ko zna dal je to uvek loše ili ponekad može da bude i dobro .

Možda je gradonačelnik, ili vrli mu kabinet, procenio i da JUGpress nije bitan za njegovo odgovaranje.

Doduše, to znači da onda diskriminiše/šu jedan medij, što je zabranjeno po zakonu ali, koga je briga za zakon.

Ako se i zna za njega.

Možda je mnogo veća nezgodacija to komešanje medju članovima i pitanja koja se postavljaju a odnose se na koincidenciju osustva i hapšenja.

Dakle, Južnim vestima, koje su juče pitale slično što i JUGpress dan pre toga, je rečeno u kabinetu Cvetanovića da je bio “odsutan zbog bolesti” ali je ovaj portal je objavio da “poseduje fotografiju koja potvrđuje da je gradonačelnik leteo iz Istanbula”.

Objavili su i fotografiju koju prenosimo.

.

cvetanovic

Prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović juče se posle više od nedelju dana prvi put pojavio u javnosti, a na pitanje gde je u međuvremenu bio, u njegovom kabinetu kažu – odsutan zbog bolesti, iako Južne vestiposeduju fotografiju koja potvrđuje da je gradonačelnik leteo iz Istanbula.

“Putnik na istoj liniji Istanbul – Beograd, koji je fotografiju prosledio Južnim vestima, kaže da je Cvetanovića 11. februara video u biznis klasi. Prema informacijama sa sajta Turkish airlines-a karta u biznis klasi košta između 600 i 750 evra, a ovo je samo jedna od destinacija na kojoj se gradonačelnik našao.

Nema potvrde odakle je sleteo u Istanbul, a putnik svedoči da je najverovatnije bio na nekoj još udaljenijoj destinaciji i da je ovaj let samo presedanje do Beograda. U njegovom kabinetu potvrđuju jedino da jeste bio odsutan, ali putovanje ne pominju.

Gradonačelnik je bio odsutan iz zdravstvenih razloga – bili su kratki “, prenosi ovaj portal.

“Da li je putovao negde ili nije, ne znam. Ne komuniciram s njim na taj način dok je odsutan – kaže njegova portparolka Aleksandra Stojanović”, prenose Južne Vesti.

“Putnik sa istog leta Južnim vestima opisuje da je Cvetanovića video i u biznis salonu, izdvojenom delu na turskom aerodromu predviđenom za putnike najskuplje, biznis klase.

Još nema informacije da li je putovao službeno ili privatno, ali i ko je platio skupoceni let, kao i celo putovanje. Od juče, po povratku Cvetanovića, iz kabineta najavljuju da će se oglasiti i odgovoriti na pitanja, ali do objavljivanja teksta to nije učinjeno”, objavile su Južne vesti.

I, da razjasnimo još jednu stvar.

Svaki javni funkcioner, pa i Cvetanović, ima obavezu , takodje regulisano nekim zakonima države Srbije da obaveštava javnost, gradjane grada na čijem je čelu, o tome da li negde putuje poslovno ili privatno i ko to plaća.

Naročito ako putovanje i boravak negde plaća neko drugi i koji su motivi da to taj neko, eventualno, čini .

Naravno da ima pravo da ide na odmor a niko ne može da bira da li će da se razboli (kijavica, prehlada, bilo šta).

Ali je ovde ključno pitanje zašto, ako je bio bolestan, to jednostavno nije odmah rečeno već se podgrevaju nagadjana o čemu se, zapravo, ovde radi.

I to iz njegovog kabineta.

Prati
Obavesti me o
guest

13 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ivca
Ivca
5 godine pre

Mozete da ga volite ili mrzite, podrzavate ili ne, ali niko ne moze da mu ospori cinjenicu da mnogo radi i da je ovaj grad doveo u red za razliku od predhodnih…

Лепојка са оквири без пара за бизнис класу
Лепојка са оквири без пара за бизнис класу
5 godine pre

Погледајте оквир наорача на обе слике. Идентичан и онај из авиона и онај са конференције. Верујемо слика је од пре две године. Уживај док можеш , овај народ није за боље.

macolini
macolini
5 godine pre

Naravno da ne treba da podnosi racune nikome,
s'obzirom da radi 7/24 a pogotovu ako ide o sopstvenom trosku….!!!
Da,
koliko je nas cenjeni gradonacelnik uradio do sada,
za ovo kratko vreme koliko je na celu grada,
trebao bi do kraja svog zivota da bude na odmoru,
i to i to istim tempom 7/24!!!

MLS
MLS
5 godine pre

Zar to što je gradonačelnik,znaci da nema prava na odmor, na slobodan dan? Ovaj članak je bas zlurado napisan, kad radi prekovremeno, vikendima onda je to ok, a kad uzme slobodan dan onda ispade smak sveta, strasno kakvi ste vi novinari, pa istu kolicinu novca i vi dobijate iz budzeta pa nikom ne polazete racune za to i nemate nikakvu odgovornost i to je ok, ali ako neko koristi zakonsko pravo na odmor ili bolovanje onda je katastrofa iz vaseg ugla gledanja, strasno kakvi sve ljudi postoje tj.novinari.

zoe
zoe
5 godine pre

Koja je motivacija za potragom coveka u cijem odsustvu nijedan gradjanin nije otrpeo. Sve je funkcionisalo.

win
win
5 godine pre

A sta je to otrpelo tokom odsustva? Sve aktivnosti su se odvijale redovno. Godisnji odmor je zakonsko pravo svakog zaposlenog prema Zakonu o radu koji stiti interese radnika, a on je samo prvi medju jednakima. Njemu je toliko godisnjih odmora propalo. Da ne govorimo o slobodnim odradjenim satima, danima, po osnovu prekovremenog rada, rada tokom vikenda, praznika. Tad niste pitali zasto je posle 15 sati u kabinetu, zasto je aktivan subotom i nedeljom, zasto radi praznikom. To se podrazumevalo. Ovih desetak dana je bio odlican test da se i on sam uveri da li svi, koje je postavio, zaduzio, izabrao, umeju i bez kontrole da odgovorno obavljaju svoje duznosti. Pokazalo se da su pravi, svaki na svom mestu. Ja bih cesce zvanicno odlazio, i krisom se vracao da proverim ko sta i kako radi. I novinare bih proverio, ipak su dobili sredstva da rade u interesu gradjana i odsustvu gradonacelnika.

12satiradimdnevno
12satiradimdnevno
5 godine pre
Odgovori  win

Nije li te sramota ulizice?!

Vladan
Vladan
5 godine pre

Zar neko ko radi svakog dana, ukljucujuci i subote i nedelje, nema pravo na odmor iz privatnij razloga makar to bili i zdravstveni? Ne znam sta pokusavate da uradite, ali ocigledno je da nemate dobru nameru.

Alexa
Alexa
5 godine pre

Svako ima pravo za svoj novac da putuje gde hoce. Gradonacelnik ne mora da podnosi racune gde he bio.

Neko
Neko
5 godine pre

Piše vam na drugom portalu sve, da je gradonačelnik bio opravdano odsutan i da troškove putovanja nisu platili poreski obveznici, jer su troškovi putovanja gradonačelnika u ovoj godini 0 dinara.

Unicorn
Unicorn
5 godine pre

1. U Leskovcu.
2. Van Leskovca.
3. Vratio se.
4. Sam je snosio troskove
5. Nalo ranije- jeste, mnogo ranije – nije.
6. Oglasio se juce gradonacelnik.

Miki
Miki
5 godine pre

Čovek kad je bolestan leži kuċi. A pre toga ode se na pregled kod dr Neše. Zna se šta je bolovanje i kako je zskonski regulisano.

suzana
suzana
5 godine pre
Odgovori  Miki

Svaka Vama čast na hrabrosti za ovakva članak. Svi znamo koji mediji je miljenik. Tamo pljušte pohvale botova i lajkuje se sa jedan glas kao sa 10. Al miljenica uposlila svoju decu tamo gde treba , bogami i zetove . Sve same drzavne institucije. A Vi gospodjo bog neka vam je na pomoc. Skidam vam kapu ako znam da ,, šerif,, dreši kesu za medije. Al nama običnim smrtnicima daje nadu da ne treba savijati kičmu. I nad popa ima pop. Ko je očekivao manje od biznis klasu , mora da je lud. Čovek tatko u Leskovac, kakva putnička klasa.