„Jumko“ ugovorio proizvodnju za celu 2017. godinu

VRANJE

U četvrtak i petak radnicimna „Jumka“ u Vranju koji su se izjasnili za dobrovoljan odlazak iz firme biće ispalaćen socijalni program. Nakon odlaska 315 radnika iz proizvodnje i režije u firmi će ostati 1.200 zaposlenih, rekao je na konferenciji za novinare, v.d. generalnog direktora, Branislav Trajković.

On je rekao da „Jumko“ 2016. godinu završava sa pozitivnim rezultatima i da nastavljaju trend rasta, kao i da su za celu 2017. godinu ugovoreni poslovi u vrednosti od milijardu  i po dinara. Zahvaljujući tome proizvodni kapaciteti će biti sto posto uposleni. Tome je zahvalio Vladi Srbije, premijeru i državnom sekretaru Draganu Stevanoviću, koji su doprineli da „Jumko“ stane na noge i da firmi vrate nekadašnji sjaj.

„Vratili smo poslove koje smo izgubili 2000. godine za nemačku i češku vojsku. Dogovorili smo posao koji je veći za 15 odsto sa jednom firmom iz Engleske. Očekujemo i pozitivan ishod sa Republikom Kongo, čiji su predstavnici nedavno bili. Sa partnerom iz Nemačke ugovorili smo proizvodnju milion metara tkanine. Sa Ministarstvom odbrane potpisali smo ugovor u vrednosti od 315 miliona, a  početkom naredne godine to ćemo učiniti sa Ministarstvom policije, koji su naši najveći kupci“, rekao je Trajković.

Zbog povećanog obima posla biće primljeni mladi ljude za rad u proizvodnji, putem konkursa i u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.


„Ozbiljno ćemo se uključiti u dualno obrazovanje i tako ćemo obezbediti kadrove koji su nam neophodni. Ukoliko budemo imali više posla angažovaćemo kooperante za male serije. Daćemo šansu onima koji žele da samostalno rade. Imamo i ugovorene poslove za 2018. godinu. Nastojaćemo da povećamo i zarade zaposlenih,  koji sada u proseku primaju između 20 i 23 hiljade dinara“, rekao je predsednik Nadzornog odbora, Branislav Popović.

„Jumko“ u narednoj godini očekuje namenska nastavak reorganizacije firme. Planirano je da jedan deo proizvodnje bude namenski, a da oko 40 hiljada kvadrata bude dato u zakup. Jedna Turska firma je već zainteresovana da zakupi 15 hiljada kvadarata, čulo se na konferenciji za novinare koja je održana u ovom tekstilnom kolektivu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare