JS : 138 ČLANOVA I SIMPATIZERA DALO KRV

LESKOVAC

Gradski odbor Jedinstvene Srbije organizovao je danas u Leskovcu akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj je , u prostorijama stranke čak 160 ljudi ponudilo krv.
Služba za transfuziju leskovačke Opšte bolnice prikupila je 138 jedinica.
Po oceni načelnika Službe za transfuziju, prim. dr Dobrivoja Stojanovića, za poslednjih 15 godina nisu imali toliku posećenost i takvu organizovanost.
Od svih političkih stranaka koje su do sada organizovale dobrovoljno prikupljanje krvi, ovo je najposećenija, sa najvećim brojem dobrovoljnih davalaca, time su popunjene rezerve krvi za period 15 do 20 dana. Imaćemo praktično, rezerve svih krvnih grupa do Božića, možda i do Srpske Nove godine, rekao je Stojanovi’.

.
Nenad Filipović, predsednik Gradskog odbora Jedinstvene Srbije citirajući patrijarha Pavla koji je rekao „Braćo Srbi, budimo ljudi!“ kaže da se i Jedinstvena Srbija ponaša u tom svetlu, da brine o čoveku, što kroz realnost i vidljivost svoje politike mnogo puta pokazala i dokazala.
„U ovim teškim vremenima čovek je izgubio svoju bit, svoju suštinu, svoju čovečnost, a to je pre svega da bude human i pomogne drugom čoveku. Dužnost nas političara je da ljude vratimo iskonskim vrednostima, to jest njima samima. Davanje krvi je nešto najmanje što možemo učiniti u ovom trenutku za ugrožene ljudske živote.“
Zbog velikog broja davalaca, akcija je umesto od podneva do pet popodne, trajala do 20:00 časova.
Za četiri meseca, kako je i najavljeno u GO JS Leskovac, akcija dobrovoljnog davanja krvi će biti ponovljena.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Miroslav Stojilkovic
Miroslav Stojilkovic
8 godine pre

Sta reci suvisno je,dela govore sve e takva je Jedinstvena Srbija.