JP ,,Urbanizam i izgradnja” poklanja dobit gradu Leskovcu

LESKOVAC

Gradski većnici su na 107. sednici imali više tačaka za razmatranje. Najpre su usvojili izveštaj o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja Grada Leskovca za 2018. godinu. U izveštaju se navodi da su finansijski izveštaji po svim materijalno značajnim pitanjima pripremljeni u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, uredbama o budžetskom računovodstvu i pravilnicima kojima se definiše ova oblast.

„Dato je 28 preporuka i one su uobičajene u revizorskim nalazima kod mišljenja lokalnim samoupravama i na neki način predstavljaju instrument za unapređenje rada jedinica lokalne samouprave“ rekla je šef Odeljenja za finansije Marija Milosavljević u obrazloženju.

Data je saglasnost na odluku Nadzornog odbora JP „Urbanizam i izgradnja“ Leskovac da se ostvarena dobit iz 2018. godine u neto iznosu od 12.447.685,54 dinara u celosti rasporedi osnivaču, odnosno Gradu Leskovcu.

Prihvaćen je i izveštaj o praćenju rada javnih i javno-komunalnih preduzeća kroz analizu rada i mišljenja za period 1.1.2019.-31.3.2019. Ovo je novina u radu javnih preduzeća, jer se do sada ovakav izveštaj podnosio jednom godišnje, dok će se to u buduće raditi na svaka tri meseca. Sva javna i komunalna preduzeća čiji je osnivač Grad Leskovac su na vreme podnela izveštaj o poslovanju za navedeni period i u izveštaju su iskazan rezultati o svakom preduzeću ponaosob kroz analizu i mišljenje o radu.

Data je i saglasnost i usvojen projekat javnog privatnog partnerstva – rekonstrukcija, racionalizacija i održavanje sistema osvetljenja na teritoriji Grada Leskovca. Ciljevi ovog projekta su ušteda u troškovima električne energije, popravljanje kvaliteta osvetljenja i u isporuci svetlosne opreme, duži eksploatacioni vek korišćenjem štedljivih, modernih i ekonomičnih izvora svetlosne energije, alokacija rizika, odnosno prenošenje rizika sa javnog na privatnog partnera, zaštita životne sredine…

Apatinska pivara dobila je saglasnost na upotrebu imena grada Leskovca i izradu personalizovane etikete „Jelen“ piva koje će biti distribuirano samo na teritoriji Leskovca. Apatinska pivara želi da uspostavi saradnju sa leskovačkom lokalnom samoupravom na porganizaciji manifestacija i korišćenju naziva grada u okviru unapređenja turističke ponude grada Leskovca i izradi personalizovanu etiketu „Jelen“ piva, ali izražava i spremnost za realizaciju dodatnih sadržaja kako bi se promovisao grad Leskovac, a njegovim građanima ponudili besplatni sadržaji i manifestacije.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milenko
Milenko
5 godine pre

Prvo im grad da pare za plate i za sve ostalo, pa onda oni vrate deo para gradu. I grad povećava svoje prihode za 12 miliona dinara koje je prethodno platio JP Urbanizam i izgradnja. Obrni pa vrni, i budžet veči za virtuelnih ‚12 miliona. Eto to vam je ta velika matematika. Ništa od zemljišta nisu prodali, nikakve usluge nisu vršili ikome osim gradu i to je istina.

Mile
Mile
5 godine pre

Prvo prodaju nesto sto nije njihovo pa onda “poklone” gradu… Cirkus

zoe
zoe
5 godine pre

Bravo za direkciju! Odlicno rade svoj posao. Obezbedili su i punjenje budzeta.

Zaga
Zaga
5 godine pre

Super, tamn ce da ima ovi oz muzej da se troskare. Bacene pare.