JP “Putevi” o obustavi saobraćaja izmedju Doljevca i Preševa

BEOGRAD-NIŠ-LESKOVAC-VRANJE-PREŠEVO

 Javno preduzeće “Putevi Srbije“ oglasilo se zvaničnim saopštenjem o razlozima za privremenu obustavu saobraćaja na autoputu E-75,  izmedju Doljevca I Preševa, alternativnim pravcima I preusmerenjima, demantujući napise da je bezbednost učesnika u saobraćaju , na ovoj deonici, ugrožena.

Informacija o početku radova i izmenama režima saobraćaja na petljama Doljevac selo, Brestovac, Leskovac centar i Bujanovac sever, upućena  je svim medijima kroz zvanično saopštenje. Ta informacija je objavljena i na zvaničnoj internet prezentaciji JP „Putevi Srbije“. Pored toga, to stoji i na društvenim stranicama preduzeća, kao i na aplikaciji za mobilne telefone „Putevi Srbije“, kaže se u obraćanju preduzeća ‘’Putevi Srbije’’ javnosti I naglašava da učesnici ni u jednom slučaju ne povećavaju dužinu putovanja za 2o-3o kilometara, kako su odredjeni mediji pren eli.

    Svi učesnici u saobraćaju koji se kreću u smeru od Niša ka Leskovcu i žele da se isključe na petlju Leskovac centar, isključiće se na prethodnu petlju Leskovac sever, dok će se oni koji se kreću iz smera Preševa i žele da izađu na istu petlju, isključiti na naplatnoj stanici Grdelica.

    Vozači koji žele da se isključe sa autoputa na petlju Bujanovac sever, a kreću se iz smera Niša, isključiće se na naplatnoj stanici Vranje, dok se oni koji idu iz smera Preševa, isključuju na naplatnoj stanici Bujanovac jug.

    Učesnici u saobraćaju koji se kreću iz smera Beograda, a idu prema Doljevcu, Brestovcu, Gadžinom Hanu i Bojniku, isključivaće se na petlje Niš jug. Saobraćaj iz smera Preševa ka Doljevcu, Brestovcu, Gadžinom Hanu i Bojniku odvijaće se preko petlje Niš jug ili Leskovac sever, navodi se u saopštenju.

Navedeno kretanje vozila van autoputa, neće značajno uticati na dužinu pređenog puta. Učesnici u saobraćaju će se nakon isključenja sa autoputa, kretati magistralnim, odnosno lokalnim putevima. Za ovaj deo puta nije im obračunata, niti naplaćena putarina.

Naplatne stanice Brestovac I Leskovac, za saobraćaj će biti otvorene 1. Jula 2019. godine, saopštavaju ‘’Putevi Srbije’

Neka Vaš komentar bude prvi na "JP “Putevi” o obustavi saobraćaja izmedju Doljevca i Preševa"

Ostavite komentar