JP “Grdelica” opet dobilo mašinu od novca iz budžeta grada

LESKOVAC-GRDELICA

U samo dva meseca, Javno komunalno preduzeće ”Grdelica”, uz finansijsku podršku grada, znatno je obogatilo vozni i mašinski park. Posle ”Kanal-džet” mašine u januaru, pre par dana kupljen je novi kamion-putar, vredan 3,8 miliona dinara.

Zadatak lokalne vlasti, pri preuzimanju odgovornosti bio je da pruži podršku javnim preduzećima u prevazilaženju nagomilanih poteškoća i tehničko-tehnološkom osavremenjavanju, kako bi, poveren im posao, mogla obavljati efikasnije i kvalitetnije, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović .

U tom procesu je, iz gradskog budžeta, za kupovinu mehanizacije i opreme, Javno-komunalnom preduzeću ”Grdelica” odobreno preko 4o miliona dinara.

”  U opremanje laboratorije za potrebe postrojenja za vodosnavdevanje u Gradištu, uloženo je 15 miliona dinara. Ove godine preduzeće slavi jubilej, 25 godina rada, pa je iz tog razloga grad pre dva meseca odobrio nabavku kanalizacione mašine ”Kanal-džet”, a pre par dana i kamiona-putara, koji će kvalitet usluga JKP ”Grdelice”, podići na još viši nivo.

Menadžment i zaposleni su istrajni u naporima da preduzeće učine stabilnim i održivim, rekao je Cvetanović, dodajući kako će grad, firme koje opšte interese stavljaju ispred ličnih, podržavati i dalje. To se pre svega odnosi na isplatu zaostalih zarada, naglasio je gradonačelnik.

–          Kamion, koji je preduzeće do sada koristilo, star je tri decenije, a česti kvarovi, otežavali su i usporavali posao. Novo vozilo namenjeno je, pre svega, Radnoj jedinici ”Mobilijar”, jer tu delatnost obavljamo na čitavoj teritoriji grada Leskovca. Sa njim ćemo kvalitet usluga podići na viši nivo, a znatno smanjiti troškove. Za samo dva meseca, značajno smo zanovili vozni i mašinski park i siguran sam da će se svaki uloženi dinar višestruko isplatiti, ocenio je direktor,  Zoran Jović.

Zahvaljujući većim prihodima i uštedama, preduzeće je u protekloj godini nadoknadilo 1,5 zaostalu zaradu, a direktor Jović je uveren da će nova mehanizacija i oprema, obezbediti bolje poslovanje, kako bi se zaposlenima isplatile i preostale  zakasnele plate.   

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sofi Marso
Sofi Marso
5 godine pre

Javna preduzeća su dosta bila zapustena što se tiče voznog parka. Pohvale za grad i gradonačelnika Cvetanović što se rešava i taj problem. Ostaje da upošljenice rade odgovorno, profesionalno i time podignu kvalitet usluga prema građanima.

vesna038
vesna038
5 godine pre

Gradonacelnik je prepoznao probleme Grada i resava jedan po jedan.

Borivoje
Borivoje
5 godine pre

Ulaganje i kupovina opreme za komunalne sisteme, znaci cistiji grad.