Jovanović uvredio sve žene

BEOGRAD

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji najoštrije je danas osudio kao neprimeren govor narodnog poslanika Miloša Jovanovića i kao uvredu ne samo novinarke Emine Kovačević već svih žena u Srbiji.

“Mizogene i seksističke stilske figure u javnom prostoru postale su skoro svakodnevna pojava. Narodni poslanici, kao nosioci zakonodavne vlasti i građanskog suvereniteta u tom smislu moraju imati i jaču svest i veću odgovornost za prepoznavanje i uzdržavanje od neprimerenih formulacija”, saopštila je ta vladina neorganizacija.

Konvent je istovremeno pozvao sve političke aktere da se uzdrže od netačne i neutemeljene retorike o procesu evropskih integracija, uz podsećanje da je evropski put volja većine građana Srbije u kontinuitetu s obzirom da su se na njega pozivale sve stranke koje su pobeđivale na izborima zadnjih 20 godina.

 “Tendenciozne i neodgovorne korelacije između potrebe za suštinskim reformama Srbije i dijaloga koji se vodi na relaciji Beograd-Priština predstavljaju sredstvo jeftine političke propagande i za rezultat imaju dalju društvenu polarizaciju”, zaključuje se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare