Još jedna pobeda nad invaliditetom

NIŠ

 Pod pokrovoteljstvom Grada Niša, prvi put je u ovom gradu organizovan jedan turnir košarke u kolicima.

Na turniru su učestvovale tri ekipe,  KKK „Nais“ – Niš, KKK „Dunav 2016“ – Apatin, inače aktuelni vicešampion države,  i KKK „Desport“ – Beograd.

                  Iako je rezultat bio u drugom planu, treba napomenuti da je ekipa iz Apatina opravdala ulogu apsolutnog favorita i pobedila u uvodnoj utakmici ekipu domaćina 53:33 i ekipu iz prestonice sa 57:30. U poslednjoj i najzanimljivijoj utakmici turnira videla se izjednačena borba. Ekipe KKK „Nais“ i KKK „Despot“ su prve tri četvrtine odigrali nerešeno, dok je utakmica „prelomljena“ u poslednja tri minuta u korist borbenih gostiju za konačan ishod 36:31.

            Miljan Hadžović, trener KKK „Nais“, nije krio zadovoljstvo, jer je cilj turnira ispunjen – a to je promocija košarke u kolicima u Nišu

                          „Jedan lep turnir i druženje su za nama. Predstavili smo Nišlijama ovaj divan sport. Postavili smo Niš na svetsku mapu košarke u kolicima. Četiri naša igrača su prvi put igrali utakmicu, odigrali su odlično s obzirom na neiskustvo. Naš klub ima budućnost, organizacionu i igračku”, istako  je Miljan Hadžović, koji se oprobao i u ulozi igrača. 

                Kapine Bratislav Kostić je imao na kraju turnira pomešana osećanja, ponos zbog premijere i sjajne organizacije, ali i blago razočarenje zbog poraza. Ipak, slaže se sa svim akterima turnira da je najbitnije bilo promovisati košarku u kolicima kao jedinu igru za osoave sa fizičkim invaliditetom u Nišu.

                     „Svi u KKK „Nais“ su podjednako zaslužni za organizaciju turnira, uprava, treneri i igrači. Pokazalo se da je vredelo, jer je sve bilo organizovano odlično. Poraz od prijatelja iz prestonice je možda malo razočarenje, ali su oni manje grešili od nas, što se vidi po rezultatu. Nadam se da je publika uživala, ali da će nam se novi igrači pridruže”, kaže kapiten Bratislav Kostić.

                      Prvi čovek KKK „Nais“, Marko Aleksandrović dodaje da je domaćinstvo i organizacija turnira prošla besprekorno, ali i podvlači orgomnu pomoć Grada Niša.

                    „Ovaj turnir je održan uz veliku pomoć grada Niša. Zahvaljujem se gradonačelniku Niša  Darku Bulatoviću, većniku za sport, Branislavu Kačaru, sekretaru Sekretarijata za omladinu i sport, Saši Šagriću i šefu Odseka za sport, Predragu Jančiću”, rekao je predsednik KKK „Nais“, Marko Aleksandrović.

                          Ocena svih gostiju je da je Niš bio sjajan domaćin, kako i se i očekuje kada se gostuje na jugu Srbije. Favorizovani gosti sa Severa Bačke, pobednici prvog turnira Trofej Nais 2019. Žele da uzvrate Nišlijama za domaćinstvo.

                            „Zahvaljujem se domaćinu na pozivu i neka očekuju poziv za turnir kod nas u Apatinu. Radujem se novim klubovima, terenima i halama. KKK „Nais“ je ovim turnirom napravio jak organizacioni iskorak, jer sama organizacija turnira je jako kompleksna. U Nišu su sjajni uslovi za treninge, imaju odličnog trenera Hadžovića i podršku lokalne samouprave. Ako ovako nastave, sledeće godine će utakmica našeg tima sa domaćinom biti mnogo neizvesnija”, rekao je Dušan Batalo, jedan od najboljih igrača KKK „Dunav 2016“ i reprezentativac Srbije.     

                        KKK „Despot“ je ove jeseni drugi put „ukrstio koplja“ sa KKK „Nais“. Na turniru u Bijeljini Nišlije su bile bolje, a na turniru Trofej Nais 2019. „Despoti“ su se revanširali.

                        „Nama koji smo novajlije u ligi, svaka je utakmica dobrodošla, stiče se iskustvo, posebno oni igrači koji su pre nekoliko meseci počeli da treniramo. Ovaj turnir je odlična uvertira za predstojeći vikend kada kreće ligaško takmičenje“,  kazao je Nemanja Vukašinović, najbolji igrač KKK „Despot“ i reprezentativac Srbije.

                  Već u suboti kreće prvenstvo Srbije u košarci u kolicima. Prvi turnir se igra u Paraćinu, domaćin je KKuK „Tigar“, a protivnici KKK „Nais“ biće šampion države, KKK „Singidunum“, i KKK „Desport“, oba iz Beograda.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare