Još 18 lekara i 19 medicinskih sestara-tehničara dobilo posao u UKC

NIŠ

U okviru „Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola“, koji je Ministarstvo zdravlja pokrenulo 2018. godine, 100 najboljih diplomaca državnih medicinskih fakulteta dobilo je posao u nekoj od zdravstvenih ustanova naše zemlje. Pored 100 najboljih mladih lekara, ugovore o radu dobilo je i 250 najuspešnijih diplomaca srednjih medicinskih škola, budućih medicinskih sestara i tehničara, sa prosekom 5.00. Ugovore o radu najboljim diplomcima uručio je predsednik Republike Aleksandar Vučić, na svečanosti u palati “Srbija”.

 Među ustanovama koje su  dobile kadrovsko pojačanje je i Univerzitetski klinički centar Niš. U skladu sa kadrovskim planom UKC Niš, posao u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u ovom delu Srbije, dobilo je 18 lekara i 19 medicinskih sestara sa najboljim uspehom tokom svog školovanja. Stalno zaposlenje odmah nakon završenih studija je prema rečima novozaposlenih lekara i sestara, prilika za stručno usavršavanje i profesionalno napredovanje kroz besplatnu specijalizaciju i doktorske studije ali i najbolji dokaz da država brine o mladima.

                   U okviru „Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola“ koji je Ministarstvo zdravlja pokrenulo 2018. godine, u zdravstvenim ustanovama u Srbiji , zaključno sa ovom akcijom, ukupno je zaposleno 811 lekara (diplomaca medicine sa prosečnom ocenom 10 i 9.50), kao i 1.650 najboljih medicinskih sestara/tehničara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare