Cvetanović prozvao doskorašnju štićenicu: Bivša direktorka muzeja napravila problem jer je sebi povećala platu

LESKOVAC

Članovi Gradskog veća Leskovca na svojoj 56. sednici dali su saglsnost na Izmene pravilnika o radu JP za stambene usluge „Dom“. U obrazloženju predloga direktor Dragan Stojiljković rekao da se menja samo ejdan član pravilnika zbog usaglašavanja sa neophodnim promenama kako bi se ispoštovale preporuke i način na koji se kontrolišu zarade od strane Državne revizorske institucije, kao i promene koje su se desile ukidanjem Zakona o ograničenju rasta zarada u javnim preduzećima. Ovim aktom se usklađuje pravilnik do donošenja kolektivnog ugovora koji će preciznije i jasnije rešiti ovaj deo poslovanja preduzeća. Gradonačelnik Goran Cvetanović je primetio da su ovim usklađivanjem stavljeni faktori kojim se povećavaju plate.

„Tako su mnogi pričali da neće da povećavaju plate, pa je bivša direktorka Narodnog muzeja povećala sebi i svom saradniku koeficijent i to mnogo više nego što je dozvoljeno. Uz svo poštovanje i respekt za nagrade koje je muzej osvojio, to povećanje koeficijenta treba da se koristi kao loše iskustvo kako ne bi imali glavobolje kao što ih neki sada imaju.“

Većnici su dali saglasnost i na izmene i dopune Programa poslovanja i rada JKP „Toplana“ za 2022. godinu. Direktor Miloš Ilić kaže da je uzrok ovim promenama enormno povećanje cena energenata.

„Postojeći plan je pravljen krajem prošle godine, kada su dinamika i cene bile potpuno drugačije. Sada smo u situaciji da moramo da planiramo mnogo veće iznose i ono što je, možda bitnije, drugačiju preraspodelu energenata. To je bitno ako se dogodi da nekog energenata nema, ili se paritet promeni. To znači da smo mi podigli potrošnju svih energenata na tehnički maksimum i tako otvaramo sebi prostor da možemo promptno da reagujemo i eliminišemo administrativne prepreke. Jasno je da su brojke u ovom predlogu velike, ali je jasno i da takvih utrošaka neće biti, nego se samo, ponavljam, otvara prostor za neku hitnu reakciju. Biće utrošeno energenata koliko se zahteva i novaca koliko to bude koštalo. Jedina praktična posledica svega ovoga biće kada se sledeće godine budu razmatrali rezultati što će se pojaviti umesto 80-90%, brojke od 20-30 % utroška nekih energenata.“ Gradonačelnik Goran Cvetanović je konstantovao da cene energenata na svetskom tržištu „nenormalno skaču. Barel nafte je danas 800 dolara, kroz tri dana je 1200… Više nije pitanje cena, nego da li će energenata uopšte biti! Mi ćemo posle skupštine preispitati cene „Toplane“, „Vodovoda“ i JKP „Grdelica“. Zato hoću tačne podatke koliko se građana greje preko „Toplane“, da li je to 15 ili 18%. Najveći deo građana se samostalno greje, sami kupuju drva, ugalj… Mora se sve to razmotriti, biće povećanje cena, ali ne tako da ovih 80 i više procenata budu taoci 15%.“

Na ovoj sednici razrešeni su i članovi Stručnog tima Skupštine grada Leskovca za sprovođenje postupka realizacije projekta javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji gard Leskovca. Razrešeni su Vladimir Branković, predsednik i članovi Stefan Kitanović, Vladimir Janković i Milomir Zlatković. Imenovani su Jelena Miljković, član Gradskog veća, za predsednika, te kao članovi Andrija Atanasković, član Gradskog veća i profesor fizičkog vaspitanja, Zoran Novaković agroekonomista, Miloš Cvetanović, diplomirani pravnik, Rade Velinov, diplomirani pravnik i Miroslav Petrović diplomirani ekonomista.

Prati
Obavesti me o
guest

9 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Verobulj
Verobulj
1 godina pre

Em moberka,em kriminalac (priznala krivično delo),em si je zajedno sa džiberevačkog povećuvala platu kako si stigne.Ova žena gora od Šojića,ne znam kad će dobije na poklon srebrne narukvičke od miliciju.

Zaboravio si
Zaboravio si
1 godina pre

A bilo ti lepo da se setkas sa zenske po bel avet s muzej?

Džoka
Džoka
1 godina pre
Odgovori  Zaboravio si

Miko oladi malo s'komentari!

Zaboravio si
Zaboravio si
1 godina pre
Odgovori  Džoka

Nije Mika, Dzoko,Botino. Provociramo da proverimo je li bilo provoda kao sto jeste. Prozivajuci Miku, i sami priznajete jer je Mika svedok provoda. Sve to kosta. Te projekte neko placa. Naputovao se gradonacelnik , cutao iako je sve znao o Miki, al je gledao svoj provod. E sad doslo vreme za kobajagi prozivke. Nego sta bi s onu obecanu prijavu za trg, kad ce Vukasinovic da je pusti, Dzoko, Botino! Provokatoru,branitelju vlasti iz licne koristi. Pozdravila pobratimka iz Francusku gradonacelnika, jos cuva ono lance od nevinos. I mnogo mu hvala za nezakonit porodjaj u Francusku a bolovanje u Srbiju. Cuvao joj je radno mesto godinama dok banjen pados pise koliko je bilavanzem·he. Da niamo banana drzava i on bi dobio otkaz za ono putovanje u Kinu. Ne postoji tromesecno skuzbeno odsustvo s radnom mesta acda nije diplomatski mandat. Mnogo glumatanja, previse laganja, korupcije,negativne se·ekcije i nemorala. Nigde politike ni ekonomije. Bedne zarade u Leskovcu i Srbiju. Samo lopine uzivaju i jos obmanjuju gradjane svakodnebnim skecevima, foliranjima za javnos. Neotesani, nes·

Zadnji put uredio 1 godina pre Zaboravio si
Cale
Cale
1 godina pre
Odgovori  Zaboravio si

Ima najmanje 10 krivičnih dela.

Ruka ruku mije
Ruka ruku mije
1 godina pre
Odgovori  Cale

Pa hapsite je. Nego ne mozete jer je stiti gradonacelnik koji joj je zahvalan za provode na proputovanjima, plus gde sme na oci Vucicu kojem je poturio takvog direktora da ga nagradjuje, slika se sa njom, ko Danilo s navijackom krimi grupom. Ne mozes skinuti gradonacelnika, krije se iza nagradjivanja svojih kadrova, ne mozes kazniti nju, krije se iza gradonacelnika kojeg je vodila svuda sa sobom, ne mozes skinuti Vucica za kojeg ginu takvi korumpirani a i trebaju mu da mu prodaju Navip, da zbrinu njegovu decu. Sta su se Gasic Santos i Babic naprovodili po leskovackim vikendicama sa zenske, pa sta je Sanji Marinkovic, prijateljici glavnog kadrovika stranke placeno iz budzeta za njene smesne projekte. I zato, cim zagusti svi ga brane, cim ga zbog nove afere napadne predsednik, tad i Santos i Babic i Glisic skacu da ga zastite kod Vucica. Ustvari stite svoje provode. Tako je i gradonacelnik stitio Mirce, da zastiti svoje provode. Seli su gladni priznanja, zena, alkohola, provoda, nezaditi ulagivanja, ulizibanja i zato su licni, nisu osposobljeni da rade ispravno, ne znaju kako.

Smrdi od glave
Smrdi od glave
1 godina pre
Odgovori  Ruka ruku mije

Za Miru nisam brojao, a u komentaru sam hteo da kažem da Cvetanović ima najmanje deset  krivičnih dela.

Sta bre on oce
Sta bre on oce
1 godina pre

Jel direktorka imala bolje rezultate od druhih direktora? On nije sposoban da nagradi postenije i sposobnije direktore. Uvek su vecu platu imali oni sa nevidljivim gradjanskim zaslugama. Pa zato je zena sebe nagradila. Kad on nije. Pa taj ce da dopusti lom u gradu al ako preduzece licka njegovu ulicu, sluzi njegovoj porodici da sadi, gradi, reze, odvozi, takav direktor sme da ima veliku platu. Jesi se kitio nagradama? E pa to kosta ovoliko. I ne pravi se blesav, kad se i sam po tom modelu ponasas. Sebe castis, jer mislis da si zasluzio. Prvo kola iz kojih ne izlazis jer ne zel da sedis vikendom sa porodicom, to zahteva stabilnost. Pod izgovorom da radis, po kafanama, ne izlazis iz sluzbenoo auta.

Požarni
Požarni
1 godina pre

I šta sad?