JKP „Medijana „ smanjuje broj direktora

NIŠ

U cilju efiksnije i bolje organizacije poslova u JKP Medijana smanjuje se broj direktora.

U toku je izrada nove sistematizacije kojom se menja broj direktora, rekao je na poslednjoj sdnici Gradskog veća direktor ovog prduzeča Dragoslav Pavlović.

„ Sa pet nivoa direktora smanjujemo na dva nivoa po korporativnom nivou upravljanja kojom menjamo dosadašnju piramidalnu strukturu . Ubuduće će direktor preduzeća upravljaće sa većim brojem izvršilaca. Iz tog razloga ukupan broj direktora u JKP „Medijani se smanjuje sa 17 na 13, ali se menjaju nazivi direktora “, rekao je direktor preduzeća Dragoslav Pavlović.

Broj izvršnih direktora će sa dva biti povećan na šest . Osim izvršnih direktora postojaće i direktori centara.

Nova sistematizacija usklađena je sa Uredbom o maksimalnom broju zaposlenih

Direktor Medijane rekao je da se ovom prilimom samo menja sistematizacija ali se ne razgovara o tome ko će od direktora ostati na radnom mestu.

„ Sada ne govorimo o ljudima, nego o radnim mestrima. Mi u JKP Medijana još uvek nismo krenuli u razmatranje koji će ljudi biti na kojim radnim mestima. Ovde se radi o reorganizaciji radnih mesta u preduzeću, kako bi dobili reonsku podelu Grada, manji broj direktora i rukovodilaca i uskladili strukturu sa korporativni

Direktori koji su to zvanje imali do sada ali ne i u po novoj organizaciji „ ostaće bez fotelje“ ali ne i bez posla. Oniće biti raspoređeni na odgovarajuća radma mesta.

 U javno komunalnom preduzeću „Medijana zaposleno je 1114 zaposlenih.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare