JEVTIĆ SA AMBASADOROM NORVEŠKE

PRIŠTINA

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić razgovarao je danas sa ambasadorom Norveške na Kosovu Janom  Bratuu o planovima za naredni period.

Jevtić je  zatražio podršku za proces profilizacije raseljenih jer je kako je rekao ovaj proces veoma značajan.

„ Veoma bi nam značila podrška ambasade Norveške u procesu profilizacije koji treba da se sprovede. Ovaj proces je veoma bitan, jer će dati jasnu sliku o stanju interno raseljenih lica“ , rekao je  Jevtić.

Bratu je Jevtiću  preneo uveravanja, da će shodno odobrenom budžetu od strane njegove Vlade pomoći ministarstvu u procesu povratka.

Na sastanku je bilo reči I o bezbednosnoj situacijia na Kosovu, sa posebnim osvrtom na mesta u kojima su se dogodili poslednji incidenti.

Jevtić je ponovio svoj stav, da je pojava islamskog radikalizma veoma opasna po sve stanovnike Kosova i da se o tome treba razgovarati uvek i svuda, jer samo na taj način i ozbiljnim reagovanjem može doći do poboljšanja trenutne situacije.

Jevtic i ambasador Norveske 2

On je rekao da i napadi na Srbe i njihovu imovinu moraju prestati, jer umnogome otežavaju posao i teraju povratnike na ponovno iseljavanje, a to će dovesti do ozbiljnih problema ne samo u procesu povratka već i opstanka i generalno normalnog života na Kosovu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare