JEVTIĆ: POSLEDNJI INCIDENTI JOŠ VIŠE ZABRINJAVAJU

PRIŠTINA

 

 

Hapšenje naoružanih islamista isred manastira Visoki Dečani i oružani napad na povratnike u selu Berkovo u opštini Klina ukazuje na to da je bezbednosna situacija na Kosovu dosta nestabilna, ocenio je danas  ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić.

 

„ Tenzije koje u proteklih meseci traju na Kosova loše utiču i na bezbednosnu situaciju koja je je u ovom trenutku veoma zabrinjavajuća. Dva incidetna u veoma kratkom roku upozoravaju da je trenutak da se bezbednosni nivo zaštite podigne na viši nivo kako bi se izbegla eskalacija nasilja ali i, ono što još više plaši i zrabinjava, širenje ideje islamskog radikalizma. Milsim da je krajnje vreme da povratničke sredine dobiju bolju zaštitu jer upravo napad na povratničke kuće  Pantić i Živković ukazuju na to. Srećom nije bilo žrtava iako je u obe kuće bilo ljudi.

 

Incident prilikom koga je sinoć uhapšeno četvoro naoružanih islamista ispred kapija manastira Visoki Dečani pokazuje da je čitavo kosovsko društvo u problemu, i sa ovom pojavom se moramo zajedničkim snaga izboriti, jer iskreno verujem da većina nas teži demokratkom društvu u kome je sigurnost zagarantovana svakom žitelju Kosova“, kaže ministar Jevtić. ​

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare